Η συνταγή
είναι για 6 ατομικά κεκάκια σοκολατένια.
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά
τού γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 κουταλιές
της σούπας κακάο
1 βανίλια
1/4 του φλιτζανιού
βούτυρο
1/2 φλιτζάνι
γάλα
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι
ζάχαρη
λίγο αλάτι
Υλικά για την
επικάλυψη:
50 - 100 γρ.
σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1/2 με 1 κουταλιά
της σούπας βούτυρο
τρούφα χρωματιστή
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Με το σύρμα χτυπάμε το αυγό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, σε ένα μπολ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε την βανίλια, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο (που έχει κρυώσει), το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
- Γεμίζουμε κατά τα 3/4 τις θήκες για τα κεκάκια, τις βάζουμε σε μια λαμαρίνα και τις ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 18-20 λεπτά στους 170oC, σε αέρα.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Για την επικάλυψη, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε σε κάθε κεκάκι λίγη ή πολύ λιωμένη σοκολάτα. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια διακύμανση στα υλικά για την επικάλυψη.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τρούφα
Λίγα μυστικά
ακόμα:
Η αδελφή μου
μου έδωσε της εξής ιδέα: Αντί για την επικάλυψη με την κουβερτούρα, να έκοβα
στην μέση τα κεκάκια και να τα επάλειφα με μερέντα . Τέλος, πάνω από τα κεκάκια
να επάλειφα με μερέντα και μετά να πασπάλιζα με τρούφα. Δεν το δοκίμασα, αλλά
δεν ακούγεται άσχημο.
Υπέροχα σοκολατοκεκάκια...Καταγράφω την συνταγή.. Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα Eva. Είναι πολύ εύκολη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή