Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σοκολατένια τρουφάκια με μπισκότο oreo και τυρί κρέμα


Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια γλυκιά και πολύ πολύ νόστιμη και λαχταριστή συνταγή με … ιστορία. Είχα διαβάσει και παλαιότερα συνταγές για τρουφάκια, σοκολατάκια που περιείχαν σοκολάτα, μπισκότα oreo και τυρί κρέμα, αλλά δεν τις είχα δοκιμάσει και ήμουν σκεπτική - επιφυλακτική αν θα μου άρεσε η γεύση τους. Ώσπου, τον προηγούμενο Μάρτη, μας είχαν καλέσει σε ένα παιδικό πάρτι, το πάρτι για τα δεύτερα γενέθλια της φίλης του γιου μου, Αλεξάνδρας. Εκεί λοιπόν, η μαμά της, η Κατερίνα, είχε φτιάξει κάτι σοκολατένιες πεντανόστιμες μπάλες με λεύκη σοκολάτα εξωτερικά και στο εσωτερικό ένα σοκολατένιο μείγμα, πραγματικά, πολύ πολύ νόστιμες! Οπότε στην πρώτη ευκαιρία που την ξαναείδα, της ζήτησα την συνταγή. Δυστυχώς δεν την σημείωσα σε χαρτί (καθότι ήμασταν στην παιδική χαρά), αλλά, φτάνοντας σπίτι και ενώ την θυμόμουν ακόμα, την βρήκα σε ένα blog, site (δεν θυμάμαι ακριβώς) με ακριβώς τις αναλογίες που μου είχε πει η Κατερίνα. Αλλά επειδή είμαι πολύ γλυκαντζού, και αν έφτιαχνα όσα γλυκά λαχταρούσα δεν θα χωρούσα στο σπίτι, την αποθήκευσα στον υπολογιστή, με σκοπό να την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία που θα ήθελα ένα γλυκάκι τύπου «κερασματάκι». Η ημέρα αυτή άργησε αρκετά, με αποτέλεσμα σε κάποια εκκαθάριση του υπολογιστή έσβησα το link με την συνταγή κατά λάθος, με αποτέλεσμα τον Μάιο στην γιορτή μου που ήθελα να την φτιάξω, δεν την είχα. Έψαξα παρόμοιες συνταγές, έκανα συνδυασμό αυτών και τελικά κατέληξα στην συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Επειδή από τον Μάιο δεν θυμάμαι τις πηγές μου, δεν τις αναφέρω. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα γευστικά ήταν καταπληκτικό και σήμερα είχα την όρεξη να καθίσω να την καλογράψω για να σας την παρουσιάσω.   

Υ.Γ. Ελπίζω η επόμενη συνταγή μου να μην περιέχει μπισκότα oreo, διότι το έχω παρακάνει…. 


Υλικά (για 35 - 40 περίπου τρουφάκια): 
460 - 470 γρ. (δηλαδή 3 πακέτα των 154 γρ.) μπισκότα κακάο με γέμιση κρέμα με άρωμα βανίλιας (oreo)
300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
450 γρ. λευκή κουβερτούρα
Σοκολατένιες παγίετες ή τρούφα ή χρωματιστή ζάχαρη για την διακόσμηση (προαιρετικά) 


Εκτέλεση:
  1. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει. Έπειτα για διευκόλυνση των επόμενων κινήσεων μας, μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα μας σε μικρές μπαλίτσες και να τις τοποθετήσουμε πάνω σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε ένα ταψάκι και να τις βάλουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο ακόμα.
  3. Έπειτα, λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Προσοχή! η σοκολάτα δεν θα πρέπει, ούτε να είναι πολύ ζεστή για να μην λιώνουν τα τρουφάκια μας βουτώντας τα μέσα, αλλά ούτε πολύ κρύα και συνεπώς δύσκολα διαχειρίσιμη.
  4. Αφού οι μπαλίστες μας είναι κρύες και η σοκολάτα ελαφρώς κρύα, με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδες, τις βουτάμε μια μια στην σοκολάτα.
  5. Έπειτα κάθε μπαλίτσα την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με τρούφα, χρωματιστή ζάχαρη ή σοκολατένιες  παγίετες που χρησιμοποίησα και εγώ (με τον τρόπο αυτό έκρυψα και το σημάδι από την οδοντογλυφίδα).
  6. Τοποθετούμε ξανά τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι  να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα.

Λίγα λόγια ακόμα:
  • Αν θέλουμε μπορούμε αντί για λευκή σοκολάτα να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, αλλά η λευκή σοκολάτα τους ταιριάζει απίστευτα.
  • Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω, θα πειραματιστώ χρησιμοποιώντας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, δεν νομίζω να επηρεάσει το μείγμα, αλλά δεν ξέρω κιόλας…


Καλά να περνάτε!!!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα τρουφάκια και κυρίως εύκολα!
    Συνήθως τα καλύπτω με κουβερτούρα, αλλά και η λευκή σοκολάτα θα τα κάνει πολύ νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τη συνταγή!! Τα έφτιαξα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και εντυπωσίασαν όλους όσους τα δοκίμασαν!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Είναι πεντανόστιμα!
    Με εκτίμηση,
    Βασιλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή