Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ένα ευχαριστώ … και οδηγίες πώς να βράσουμε κάστανα


Γεια σας!!!
Τι κάνετε;;;; Εγώ είμαι πάρα πολύ καλά, αν και λίγο χαμένη από την blogογειτονιά. Τελευταία οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί  και θα συνεχίσω μέχρι τέλος Ιανουαρίου, να έχω πολλές πολλές ασχολίες. Δεν διαμαρτύρομαι, αντίθετα, μου αρέσει να έχω να ασχολούμαι με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα….. 
 
Σήμερα η ανάρτηση μου έχει συγκεκριμένο λόγο. Όπως σας είχα αναφέρει και σε προηγούμενη μου ανάρτηση, είχα κερδίσει στο giveaway της Άρτεμης, από το πολύ ενδιαφέρον blog «Wonderfoodland», και μια από τις προηγούμενες ημέρες έλαβα το δώρο της. Το δώρο της ήταν το βιβλίο «Cupcakes» της Αθηνάς Πάνου, από το blog «SugarΒuzz», που έχει επανεκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και κυκλοφορεί  από τις 15 Νοεμβρίου 2012.
 
Μόλις το πήρα στα χέρια μου το βιβλίο, άρχισα να το ξεφυλλίζω, να το  χαζεύω, να το διαβάζω. Είναι εκπληκτικό, περιέχει 30 συνταγές για γλυκά και αλμυρά cupcakes, συμβουλές, έξυπνες ιδέες και όλα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο που κυριαρχούν τα χρώματα, τα παιχνιδιάρικα σκιτσάκια και οι υπέροχες φωτογραφίες. Περιέχει πρωτότυπες συνταγές και ιδέες, κάποιες πραγματικά με ξετρέλαναν!!!! Το ενδιαφέρον είναι ότι αν και στην αρχή παραθέτει κάποιες γενικές συμβουλές  όσον αφορά την παρασκευή και διατήρηση των cupcakes, σε αρκετές συνταγές δίνει extra συμβουλές ή εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τα υλικά. Μου άρεσε πολύ σαν βιβλίο και δεν κρατήθηκα έφτιαξα και μια από τις συνταγές που περιείχε. Έφτιαξα τα «Χριστουγεννιάτικα cupcakes με κάστανα και σοκολάτα», λόγω ότι είναι η εποχή των κάστανων. Τα συγκεκριμένα cupcakes έχουν μια «υγρή» υφή, στην πρώτη μπουκιά νιώθεις στο στόμα σου την γεύση της σοκολάτας και συνεχίζοντας να μασάς καταλαβαίνεις και την γεύση του κάστανου. Εγώ τα απήλαυσα περισσότερο την επόμενη ημέρα, που είχαν κρυώσει καλά. Είναι μια γεύση που απευθύνεται σε αυτούς που αγαπούν το  κάστανο και τους αρέσει να το απολαμβάνουν σε διάφορες εκδοχές. Η επόμενη συνταγή που σκέφτομαι να κάνω από το βιβλίο, είναι μια συνταγή αλμυρών cupcakes.
 
Το βιβλίο όταν το έλαβα στα χέρια μου, είχε αφιέρωση για μένα από την Αθηνά και ένα χαρτάκι με ευχές από την Άρτεμη. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Άρτεμις, είναι υπέροχο βιβλίο, υπέροχο δώρο και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου… Ευχαριστώ και την Αθηνά για την αφιέρωση.
 
Ήθελα λοιπόν να γράψω μια ευχαριστήρια ανάρτηση για την Άρτεμη και ήθελα να εκφράσω πόσο πολύ τυχερή ένιωσα που κέρδισα στο πρώτο giveaway που έλαβα μέρος και με χαροποίησε πάρα πολύ. Αλλά, η συνταγή που επέλεξα να φτιάξω ήθελε βραστά κάστανα, και ναι κάστανα έχω ψήσει σε ξυλόσομπα στο χωριό, σε φούρνο αλλά ποτέ δεν είχα βράσει και άρχισα να ρωτώ (τους γονείς μου) πως θα τα βράσω, αν χρειάζεται να τα χαράξω, πόση ώρα χρειάζονται….
 
Έτσι λοιπόν, τώρα που έμαθα, σκέφτηκα  να  σας γράψω οδηγίες πως βράζουμε τα κάστανα. Οι πιο έμπειρες νοικοκυρές/μαγειρισσες και οι πιο έμπειροι μάγειροι, μπορεί να γελάτε τώρα, αλλά πιστεύω ότι όπως εγώ και άλλοι μπορεί να μην γνωρίζουν πως βράζουμε τα κάστανα.
 
Κάστανα βραστά:
  1. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα. Ουσιαστικά χαράζουμε δυο «Χ» στο πάνω και στο κάτω μέρος του κάστανου.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Για κέρδος χρόνου, εγώ έβρασα το νερό στο βραστήρα και μετά το έβαλα στην κατσαρόλα.
  3. Όταν το νερό κοχλάζει βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κάστανα και τα αφήνουμε πάνω στην φωτιά να βράζουν, για 20 λεπτά. Μετά παίρνουμε ένα κάστανο, το κρυώνουμε βάζοντας το κάτω από την βρύση και το καθαρίζουμε για να ελέγξουμε αν έχει βράσει καλά. Εμένα στο 20 λεπτο είχαν βράσει τα κάστανα, τα έβγαλα από την φωτιά και έβαλα την κατσαρόλα κάτω από την βρύση και άφησα το νερό να τρέχει μέχρι να κρυώσουν καλά για να τα καθαρίσω. 
Τελικά, να βράσουμε κάστανα είναι απλή και γρήγορη διαδικασία.
 
Αυτά για σήμερα!!! Σας εύχομαι να περνάτε πολύ πολύ καλά και Άρτεμις σε ευχαριστώ και πάλι.
 
Φιλιά!!!!
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες για τα κάστανα!!Θα τις ακολουθήσω λίαν συντόμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Έλενα! Τυχερή που έλαβες τέτοιο δώρο. Το βιβλίο το αγόρασα κι εγώ και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη. Τα αλμυρά cup cakes τα στάμπαρα κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και χρειαζομουν τις οδηγιες. Φερανε τα πεθερικα μου καστανα απο το χωριο και ειναι οτι πρεπει τωρα το χειμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρέυω τα κάστανα! Και με τις περιγραφές σου μου τρέξανε τα σάλια
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Joan και Parents Land Gr είναι πανεύκολη η διαδικασία να βράσουμε κάστανα, αν τα χρειαστούμε σε κάποια συνταγή… βέβαια για να φαγωθούν σκέτα, τα βραστά δεν συγκρίνονται με τα ψητά! Τα ψητά είναι πολύ πιο νόστιμα!!!!

    Χρυσαυγή , πραγματικά ένιωσα πολύ τυχερή …

    Κathycallie και εμένα μου αρέσουν πολύ τα κάστανα, αν και ομολογώ πως άργησα να τα δοκιμάσω και να τα βάλω στην διατροφή μου!!!

    Φιλιά σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή