Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Σοκο... σοκο... σοκολατόπιτα


Περιγραφή:
Όποιος είναι λάτρης της σοκολάτας, της σοκολάτας σε μεγάλες δόσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει αυτήν την συνταγή.

Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
15 γρ. φουντούκια
30 ml γάλα φρέσκο
90 γρ μαργαρίνη
 
Υλικά για την επικάλυψη:
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
  1. Αρχικά, φτιάχνουμε την επικάλυψη, ως εξής: Κόβουμε την σοκολάτα (125 γρ.) σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μίγμα της επικάλυψης να κρυώσει 
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και αλέθουμε τα φουντούκια, σε σκόνη.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα (250 γρ.) και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη, την μαργαρίνη, το γάλα, το αλεύρι και τα φουντούκια, με το μίξερ.
  6. Ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (διαμέτρου 20 - 23 εκατοστά, μέγεθος S6 γνωστής εταιρίας σκευών τροφίμων μιας χρήσης) και ρίχνουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε την σοκολατόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά ακριβώς.
  9. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την περιχύνουμε με το μείγμα επικάλυψης.
  10. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει καλά, αν χρειαστεί την βάζουμε λίγο στο ψυγείο. Σερβίρουμε με παγωτό.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου