Περιγραφή:
Είναι ένα σουφλέ νόστιμο, με σοκολάτα που ρέει στο
εσωτερικό του. Συνταγή για 6- 7 μερίδες
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
125 γρ. κουβερτούρα
85 γρ. σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 7 ατομικά φαρμάκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 270οC.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με το μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
- 'Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι - βανίλια - μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μετά στο μείγμα μας ρίχνουμε το μείγμα με την σοκολάτα και την μαργαρίνη και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας στα φαρμάκια.
-
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, έχουμε ήδη ανάψει τον φούρνο στους 270 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις). Μόλις ο φούρνος φτάσει στην θερμοκρασία αυτή και σβήσει η λυχνία, σβήνουμε τον φούρνο και τοποθετούμε αμέσως (στον καυτό άλλα σβησμένο φούρνο) τα σουφλέ για 10 λεπτά, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
- Αφού περάσουν τα 10 -15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), βγάζουμε τα σουφλέ από τον φούρνο με προσοχή και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας και να σερβίρουμε με παγωτό.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε αντί για 1 φλιτζάνι αλεύρι να βάλουμε 1/2 φλιτζάνι
αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι αλεσμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ!!!!!Μμμμμμμ ΛΙΧΟΥΔΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΔΟΜΑΔΑ!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε παρακαλώ απο το σπίτι κερνάω...γλυκό του κουταλιού!
ΑπάντησηΔιαγραφή