Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σουφλέ σοκολάτας

Περιγραφή:
Είναι ένα σουφλέ νόστιμο, με σοκολάτα που ρέει στο εσωτερικό του. Συνταγή για 6- 7 μερίδες

Υλικά: 
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
125 γρ. κουβερτούρα
85 γρ. σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά

Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 7 ατομικά φαρμάκια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 270οC.
  4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Με το μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  6. 'Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι - βανίλια - μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Μετά στο μείγμα μας ρίχνουμε το μείγμα με την σοκολάτα και την μαργαρίνη και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας στα φαρμάκια.
  9. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, έχουμε ήδη ανάψει τον φούρνο στους 270 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις). Μόλις ο φούρνος φτάσει στην θερμοκρασία αυτή και σβήσει η λυχνία, σβήνουμε τον φούρνο και τοποθετούμε αμέσως (στον καυτό άλλα σβησμένο φούρνο) τα σουφλέ για 10 λεπτά, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
  10. Αφού περάσουν τα 10 -15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), βγάζουμε τα σουφλέ από τον φούρνο με προσοχή και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  11. Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας και να σερβίρουμε με παγωτό.
Λίγα μυστικά ακόμα: 
Μπορούμε αντί για 1 φλιτζάνι αλεύρι να βάλουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι αλεσμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια: