Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κάτι σαν σουφλέ με γεύση από πίτσα


 
Περιγραφή:
Είναι ένα φαγητό που μοιάζει λίγο με σουφλέ αλλά δεν είναι. Λόγω των υλικών που περιέχει θυμίζει στην γεύση πίτσα. Είναι πολύ εύκολο και έχει υλικά που κάθε σπίτι έχει. Το εμπνεύστηκα και το μαγείρεψα εχθές. Δεν ήξερα τι να μαγειρέψω και με βάση τα υλικά που είχα στο σπίτι έφτιαξα αυτό το πεντανόστιμο φαγητό. Η συνταγή αφορά 4 – 5 μερίδες.

Υλικά:
300 γρ. βίδες ή οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάτε
1 μικρή ντομάτα
1 μικρή πιπεριά
200 γρ. φέτα
80 γρ. κίτρινο τυρί ή αλλιώς 3 φέτες τυρί για τοστ
70 γρ. πάριζα ή αλλιώς 3 φέτες
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ ή μαργαρίνη
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
3 κουταλιές της σούπας φαρίνα
2 - 3 φρυγανιές
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Αφαιρούμε από την πιπεριά και την ντομάτα τα σπόρια τους και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κίτρινο τυρί και την πάριζα και λιώνουμε με το πιρούνι την φέτα.
  3. Σε ένα αντιπολιτικό τηγάνι, βάζουμε την πιπεριά και την ντομάτα σε κύβους, ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν. Όταν τα κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε με την μύτη του κουταλιού του γλυκού λίγη ζάχαρη, λόγω της ντομάτας και ανακατεύουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο αλάτι και νερό. Περιμένουμε να βράσει και μετά βάζουμε τις βίδες, μέχρι να βράσουν και αυτές, αλλά να κρατάνε.
  5. Αφού βράσουν οι βίδες, τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά βιτάμ ή μαργαρίνη, αφήνουμε να λιώσει, ρίχνουμε τις βίδες και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και την φαρίνα, ανακατεύουμε έτσι ώστε τα τρία μας υλικά να  ενωθούν καλά.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα με τις βίδες, προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά, την πάριζα, το κίτρινο τυρί και την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε πιπέρι, όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και αλάτι. Εγώ δεν έβαλα αλάτι επειδή πρόσθεσα στις βίδες όταν έβραζαν και εξαιτίας των τυριών και των αλλαντικών, για να μην είναι πολύ αλμυρό το φαγητό.
  9. Στο μούλτι αλέθουμε τις φρυγανιές.
  10. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ  και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τρίμα φρυγανιάς.
  11. Αδειάζουμε το φαγητό μας στο ταψάκι ή στο πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο, στους 160οC για 30 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν δεν θέλουμε πολύ ξεροψημένο το φαγητό μας, αρκεί να σκεπάσουμε το ταψί ή το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου