Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παγωτό σάντουϊτς σοκολάτας


Περιγραφή:
Ακολουθώντας αυτήν την συνταγή, μπορεί κάποιος να φτιάξει 30 σαντουϊτσάκια παγωτού με λαχταριστή γεύση σοκολάτας. 

Υλικά:
1 κουτί σαντιγύ morfat creamy (καλά παγωμένη)
1 ζαχαρούχο γάλα ((397 γρ. - καλά παγωμένο)
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά - καλά παγωμένη)
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
1 μερέντα (250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής αλέσεως

Εκτέλεση:
  1. Επειδή η σαντιγύ, το ζαχαρούχο γάλα και η κρέμα γάλατος θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα, θα πρέπει να τα έχουμε βάλει στο ψυγείο κάποιες ώρες πριν την εκτέλεση της συνταγής.
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ, βάζουμε την σαντιγύ, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τα τρία αυτά υλικά, τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να πήξει.
  3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα (και τα δυο είδη μαζί). Την προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αλείφουμε τα μπισκότα με την μερέντα (παχιά στρώση) και στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε 2 πυρέξ, με την μερέντα προς τα πάνω. (Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο πυρέξ που χώρεσε 18 μπισκότα και ένα άλλο μικρότερο που χώρεσε 12 μπισκότα)
  5. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από τα μπισκότα, το ισιώνουμε με μια σπάτουλα και έπειτα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα όπως προηγουμένως, με την διαφορά ότι πλέον η μερέντα είναι από την κάτω πλευρά, δημιουργώντας σαντουϊτσάκια παγωτού.
  6. Με μια μεμβράνη σκεπάζουμε τα πυρέξ και τα βάζουμε στην κατάψυξη. 
  7. Αφού παγώσει λίγο το μείγμα το βγάζουμε από το ψυγείο και το  χαράζουμε μέχρι κάτω γύρω γύρω από κάθε μπισκότο.
  8. Τέλος, το σκεπάζουμε πάλι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά
Λίγα μυστικά ακόμα:
  1. Αν θέλουμε παγωτό σάντουϊτς βανίλιας αρκεί να παραλείψουμε την κουβερτούρα. Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα 1 βανίλια για άρωμα.
  2. Μπορούμε μέσα στο μείγμα να προσθέσουμε μπισκότα (ότι είδος θέλουμε), σοκολάτα σε σταγόνες, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο θέλουμε για να πετύχουμε την γεύση που μας αρέσει.
  3. Αν δεν θέλουμε παγωτό σάντουϊτς, αρκεί να βάλουμε το τελικό μας μείγμα στην κατάψυξη, παραλείποντας τα βήματα με τα μπισκότα.
  4. Μπορούμε αντί για μπισκότα (για πάνω κάτω) να χρησιμοποιήσουμε γκοφρέτες σκέτες εξωτερικά ή με σοκολάτα ή άλλου ειδους μπισκότα.
  5. Μπορούμε να φτιάξουμε σαντουϊτσάκια με 2 γεύσεις. π.χ. βανίλια - σοκολάτα.
  6. Μία άλλη εναλλακτική ιδέα με τα ίδια υλικά είναι, να βάλουμε 3 κουταλιές της σούπας μερέντα στο μείγμα και να απλώσουμε λιγότερη μερέντα στα μπισκότα. Επίσης, από τα 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες να λιώσουμε μόνο τα 50 γρ. και τα υπόλοιπα 50 γρ. να τα βάλουμε ολόκληρα σε σταγόνες στο μείγμα, να τα ανακατέψουμε και έπειτα να καλύψουμε τα μπισκότα με μερέντα. 
    Blog Widget by LinkWithin

    4 σχόλια:

    1. Καλημέρα, νοστιμότατο το σάντουιτς-παγωτό!!! Γειά στα χέρια σου! Αλλά και οι φωτό από Θάσο εκπληκτικές!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Γεια σου Tante Kiki. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. cook αξίζει να το φτιάζει, έχει μοναδική γεύση, πανεύκολο και δεν θέλει παγωτομηχανή!

      ΑπάντησηΔιαγραφή