Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με μαρούλι, ρόκα και τόνο

Περιγραφή:
Μια εύκολη, νόστιμη και ελαφριά σαλάτα...

Υλικά (για 1 άτομο):
4-5 φύλλα μαρούλι ή και περισσότερο
1/4 από το μάτσο ρόκα ή και περισσότερο
1 ντομάτα ή 5-6 ντοματίνια
20 - 30 γρ. παξιμάδι ή παξιμαδάκια ή κρουτόν
1 κονσέρβα με τόνο σε νερό (160 γρ. καθαρό βάρος, 112 γρ βάρος στραγγισμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
λίγο ξύδι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε το μαρούλι, την ρόκα, την ντομάτα και έπειτα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, σπάμε από πάνω το παξιμάδι.
  3. Στραγγίζουμε τον τόνο και το διασπάμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο πιάτο με τα υπόλοιπα μας υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
  4. Απολαμβάνουμε την σαλάτα μας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βραβείο χωρίς κανόνες …

Μετά από πολλές μέρες που ο υπολογιστής ήταν κλειστός, σήμερα τον άνοιξα και επισκέφτηκα το blog μου, για να ενημερωθώ με τα νέα σας. Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε από την μαμά Κουκουβάγια Βέρα από το υπέροχο blog "Owl Mommy" και από την ELLIExirium από το πολύ ενδιαφέρον blog "Elliexirium" .... ένα βραβείο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Βέρα και ELLIExirium, να είστε καλά!!!

Το βραβείο είναι το "I love your blog".


Αυτό το βραβείο δεν έχει κανόνες, το λαμβάνεις και το χαρίζεις....
Εγώ λοιπόν το παρέλαβα και ευχαριστώ την Βέρα και την ELLIExirium και το χαρίζω στα παρακάτω πολύ αγαπημένα μου blogs:
  1. Στο blog "That's Eat!", δηλαδή στην Πέλα και την Σόφη.
  2. Στο blog "The one with all the tastes...", δηλαδή στην Ερμιόνη.
  3. Στο blog "Tante Kiki", δηλαδή στην Κική.
  4. Στο blog "Κάντο μ’ αγάπη", δηλαδή στην Χαρά.
  5. Στο blog "Πινελιές στο πρόσωπο από τηνΧριστιάνα", δηλαδή στην Χριστιάνα.
Καλό απόγευμα σε όλους και σε όλες.....

Φιλάκια!!!!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κρητικός ντάκος … by me

Περιγραφή:
Λοιπόν σήμερα θα σας γράψω την δική μου εκδοχή για τον ντάκο.  Ο ντάκος είναι  ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό γεύμα, που θυμίζει 100% Ελλάδα. Μου αρέσει τόσο πολύ που τον συνδυάζω ως σαλάτα με κάποιο άλλο φαγητό, αλλά και τον απολαμβάνω σαν ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Λοιπόν όποτε το έφτιαχνα ψιλοβαριόμουν την διαδικασία να τρίψω στον τρίφτη την ντομάτα και την φέτα και μετά να πλύνω όλα τα πιατικά, τριφτές, κ.α. που μαζεύονταν, ώσπου .... βρήκα την λύση!!! Αντί να χρησιμοποιώ τον τρίφτη κόβω σε μικρά κομματάκια την ντομάτα και την φέτα, με αποτέλεσμα πιο γρήγορη διαδικασία παρασκευής του ντάκου, λιγότερη λάντζα και κατά την γνώμη μου ισάξια νοστιμιά. Η εκδοχή μου  είναι διαιτητική και αποτελεί ατομική μερίδα, αν σε κάποια-ον από εσάς φανεί μικρή η ποσότητα δεν έχετε παρά να αυξήσετε τις ποσότητες.

Υλικά:
20 - 30 γρ. κρητικά παξιμαδάκια κρίθινα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μου αρέσουν περισσότερο τα μικρά παξιμαδάκια, αλλά αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο παξιμάδι, όπως στην κλασική συνταγή)
30 - 40 γρ. φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
5 - 6 μικρά ντοματίνια ή μια ντομάτα
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα ντοματίνια ή την ντομάτα.
  2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα παξιμαδάκια. Από πάνω κόβουμε τα ντοματίνια ή την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε από πάνω την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
  4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Βραβείο στο βραβείο....

Γεια σας,
επανέρχομαι πάλι με βραβείο. H blogοφίλη μου Τόνια από το πολύ ενδιαφέρον blog της "Πάρε δώσε στην ελληνική κουζίνα και στη ζωή μας" μου απένειμε δυο βραβεία. Το πρώτο είναι το "The versatile blogger" το οποίο το είχα λάβει ξανά και έχω γράψει την αντίστοιχη ανάρτηση. Το δεύτερο βραβείο είναι το "Kreativ blogger".


Τόνια σε ευχαριστώ πολύ για τα δυο βραβεία και ξεκινώ αμέσως το παιχνίδι......

Αρχικά, θα πρέπει να απαντήσω σε 10 ερωτήσεις και εν συνεχεία να σας καταθέσω 7 σκέψεις μου και να μοιράσω το βραβείο. Λοιπόν ξεκινώ με τις 10 ερωτήσεις:  
Το αγαπημένο μου τραγούδι: 
Πολλά και διάφορα, ανάλογα με την διάθεση. Τυχαία αναφέρω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια που αφιερώνω στον άντρα μου, το οποίο είναι το ακόλουθο: "Τον ίδιο το Θεό" των Μπλε. 
Το αγαπημένο μου γλυκό: 
Παγωτό ή σοκολάτα, δεν μπορώ να τα διαχωρίσω... 
Αυτό που με ενοχλεί: 
Η υποκρισία, η ασέβεια και  η έλλειψη σεβασμού.
Όταν είμαι αναστατωμένη: 
Εξαρτάται άλλες φορές φωνάζω και εκνευρίζομαι, άλλες φορές το κρατάω μέσα μου. Πάντως όταν το πω σε κάποιον και ξεθυμάνω, μετά μου περνάει και σχεδόν το ξεχνάω. 
Το αγαπημένο μου κατοικίδιο: 
Μου αρέσουν τα ζώα, αλλά προτιμώ να τα βλέπω στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι μέσα στο σπίτι...
Μαύρο ή άσπρο: 
Μου αρέσουν και τα δύο, αλλά νομίζω ότι προτιμώ λίγο παραπάνω το μαύρο!
Ο μεγαλύτερος φόβος μου: 
Η αρρώστια ή ο θάνατος δικών μου ανθρώπων...
Στάση ζωής: 
Να λέω και να δείχνω στον γιο μου πόσο τον αγαπώ, να τον ενθαρρύνω και να ασχολούμαι μαζί του. Επίσης, μια καθημερινή μου συνήθεια είναι να φιλώ τον άντρα και τον γιο μου σε κάθε ευκαιρία. 
Τελειότητα είναι: 
Να είμαι αγκαλιά με τον άντρα μου και τον γιό μου!!!!
Ένοχη απόλαυση: 
Τα γλυκά στην υπερβολή τους. 

Συνεχίζω με τις 7 σκέψεις μου:
  1. Τι θα γίνει επιτέλους με αυτήν την χώρα.
  2. Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν αυτά τα μικρά ανθρωπάκια?
  3. Τι μνήμη έχει ο μικρός μου, τα θυμάται όλα!!!
  4. Θέλω να βρω δουλειά, βαρέθηκα να ψάχνω...
  5. Όταν μπούμε τελικά στο σπίτι μας δεν θα το πιστεύω...
  6. Μην εμπιστεύεστε μάστορα (παντός είδους) που σας ζητά πολλά λεφτά στην αρχή και στην μέση της εργασίας του. (Εμείς έναν τέτοιο είχαμε και ήταν ο χειρότερος από άποψη δουλειάς, όλοι οι άλλοι ζητούσαν από μόνοι τους τα πολλά λεφτά στο τέλος και ήταν υπέροχη η δουλειά τους.)
  7. Πότε θα με βάλω πάλι σε πρόγραμμα (από θέμα διατροφής)????
Τώρα βάση της διαδικασίας θα έπρεπε να μοιράσω το βραβείο σε άλλα blogs. Θα μου επιτρέψετε για μια φορά να μην είμαι τυπική και να μην ακολουθήσω την διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες έχω δει να παραλαμβάνουν αυτό το βραβείο πολλά blogs που παρακολουθώ. Οποίος-α δεν έχει παίξει τον-την καλώ να παίξει.
Φιλιά!!! Και Καλό μήνα σε όλους-ες....

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ενα ακόμα βραβείο

Γεια σας...
Τις προάλλες που επισκέφτηκα το blog μου, με περίμενε ένα βραβείο από την καινούρια μου blogοφίλη Χριστιάνα, από το πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά θέματα ομορφιάς blog της "Πινελιές στο πρόσωπο από την Χριστιάνα". Χριστιάνα σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Το βραβείο είναι το : "The versatile blogger". 
Όπως κάθε βραβείο, έτσι και αυτό ακολουθείται από κάποιους κανόνες. Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρω 7 πράγματα για εμένα που δεν γνωρίζετε και να μοιράσω το βραβείο σε άλλους 15 bloggers.Ξεκινώ λοιπόν να αναφέρω τα 7 πράγματα που δεν ξέρετε για εμένα: 
  1. Λατρεύω το κόκκινο χρώμα.
  2. Βέβαια... συνηθίζω να φοράω μαύρα.
  3. Φοβάμαι τον θάνατο, όχι τόσο τον δικό μου, αλλά αγαπημένων προσώπων.
  4. Δεν έχω καλή σχέση με το τηλέφωνο, κάποιες φορές ξεχνάω που το έχω και άλλες φορές μου τηλεφωνούν και βλέπω τις κλήσεις ώρες μετά...
  5. Δεν μου αρέσει να φοράω ρολόγια, όταν χρειάζομαι ρολόι, χρησιμοποιώ το ρολόι του κινητού τηλεφώνου. 
  6. Είμαι πολύ συνεπής στα ραντεβού μου. 
  7. Έχω πρόβλημα με το να καταπίνω μεγάλα ή μεσαίου μεγέθους χάπια.
Τώρα θα πρέπει και εγώ με την σειρά μου να μοιράσω το βραβείο αυτό σε άλλους 15 bloggers. Το βραβείο αξίζει σε κάθε blogger. Θα ήθελα να το μοιράσω σε όλους εσάς που διαβάζω, αλλά, σκέφτηκα ότι κάποιους από εσάς σας γνωρίζω καλύτερα και θα προσπαθήσω να επιλέξω bloggers που δεν έχω δώσει ξανά βραβείο ή που έχω γραφτεί πρόσφατα στα blogs τους ως αναγνώστρια ή αυτοί στο δικό μου, για να τους γνωρίσω καλύτερα. Άρα το παιχνίδι θα συνεχίσουν οι bloggers των παρακάτω 15 blogs:
  1. "Φτιάχνω κάτι" 
  2. "Cook with elena" 
  3. "Light Sintages" 
  4. "Owl Mommy"
  5. "Η μαγειρική μου"
  6. "Μια φορά και ένας Δανός"
  7. "Allaxeto!"
  8. "Λαχταριστές Συνταγές"
  9. "Executive cooking"
  10. "Μπόμπιρες εν δράσει.."
  11. "Κατερινάκι"
  12. "Να λείπει το ... βύσσινο!"
  13. "Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα"
  14. "Λαμπρούκα"
  15. "Made by me....."
Φιλιά!
 Υ.Γ. Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο για μια νέα ανάρτηση, σύντομα. Τον τελευταίο καιρό, όλο τρέχω, είμαστε σχεδόν στο παραπέντε να μετακομίσουμε στο σπίτι μας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που κράτησε η ανακαίνιση του και όπως καταλαβαίνεται οι δουλειές τόσο οι εντός όσο και οι εκτός του σπιτιού τρέχουν και ο χρόνος είναι λίγος και δεν φτάνει. Φανταστείτε η συγγραφή της συγκεκριμένης ανάρτησης μου πήρε αρκετές μέρες. Πάντως κάθε μέρα ξεκλέβω λίγο χρόνο και επισκέπτομαι τα blogs σας, και αν κάποια ανάρτησή σας με ενθουσιάσει πολύ αφήνω και το αντίστοιχο σχόλιο. Καλό απόγευμα...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σάντουιτς ... το εναλλακτικό

Περιγραφή:
Πανεύκολο, χορταστικό και ανάλογα με την επιλογή των υλικών διαιτητικό σνακ για ένα άτομο. Ωραία ιδέα για κολατσιό στην δουλειά ή στο σχολείο. Μια διαφορετική εκδοχή του σάντουιτς.

Υλικά:
1 έτοιμη πίτα για σουβλάκι
1 αυγό
1 φέτα τυρί του τοστ (ότι αρέσει στον καθένα)
1 φέτα πάριζα (ή οποιοδήποτε αλλαντικό επιθυμεί ο καθένας)
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα (εγώ χρησιμοποιώ light, αλλά και μια σπιτική θα ήταν πολύ καλή ιδέα)
1 φύλλο μαρούλι
1,5 -2 ντοματίνια

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε το αυγό, ώστε να γίνει σφιχτό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Πλένουμε το μαρούλι  και τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε με χαρτί.
  3. Στην τοστιέρα ψήνουμε την πίτα, όσο επιθυμούμε (εγώ δεν την θέλω ούτε μαλακή ούτε ξεροψημένη)
  4. Όταν ψηθεί η πίτα την χαράσσουμε στην μέση με το μαχαίρι, ώστε μετά να μπορούμε να την διπλώσουμε.
  5. Κόβουμε στην μέση την πάριζα, το τυρί, τα ντοματίνια και σε τρία μέρη το αυγό.
  6. Στο μισό μέρος της ψημένης πίτας τοποθετούμε το τυρί  και την πάριζα και αλείφουμε με την μισή ποσότητα μαγιονέζας.
  7. Έπειτα τοποθετούμε το αυγό και τα ντοματίνια. Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα, βάζουμε από πάνω το μαρούλι και κλείνουμε με το άλλο μισό μέρος της πίτας.
Λίγα μυστικά ακόμα: 
Το κατατάσσω στην κατηγορία των light διότι αν επιλέξουμε ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά, ένα αλλαντικό με λίγες θερμίδες, ιδανική θα ήταν η γαλοπούλα, πίτα ολικής αλέσεως και μαγιονέζα light, θα ήταν ένα διαιτητικό γεύμα.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ελαφρύ κοτόπουλο με πιπεριές και κρασί


Περιγραφή:
Μια γρήγορη, εύκολη, διαιτητική συνταγή για 2-3 άτομα!

Υλικά:
1 μεγάλο φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 μικρές πιπεριές πράσινες
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
½ με ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού λάδι
¾ του κουταλιού της σούπας μπελτέ
σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του, μέχρι να ροδίσει αρκετά και να πάρει την μυρωδιά του ψημένου κρέατος.
  3. Βράζουμε το νερό και σε αυτό διαλύουμε τον μπελτέ.
  4. Στο τηγάνι με το κοτόπουλο ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί, το ζεστό νερό με τον μπελτέ, το λάδι, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώσπου να πιεί το κοτόπουλο όλη την σάλτσα.
  7. Αν θέλουμε μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι.