Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τούρτα τριπλής σοκολάτας



Περιγραφή:
Άλλη μια εύκολη συνταγή για τούρτα. Ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις σε σοκολάτα, αφού περιέχει και τα τρία είδη:  σοκολάτα λευκή, σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα κουβερτούρα.

Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
275 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα λευκή
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
50 γρ. κονιάκ
3 έτοιμα παντεσπάνια
350 γρ. maltesers
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:
  1. Σε τρία διαφορετικά μπολ τοποθετούμε τα τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας, αφού πρώτα τα έχουμε σπάσει σε κομματάκια. 
  2. Αρχικά, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος,  προσέχουμε να μην πάρει βράση, αλλά απλά να ζεσταθεί. Την αδειάζουμε στο μπολ με την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε άλλα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, όπως προηγουμένως. Αφού ζεσταθεί την αδειάζουμε στο μπολ με την σπασμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι με μια με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει. 
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. κρέμα γάλακτος, όπως προηγουμένως. Αφού ζεσταθεί την αδειάζουμε στο μπολ με την σπασμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πάλι με μια με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει. 
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ. Όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε στην φωτιά 1-2 λεπτά και μετά το αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. 
  6. Αφού έχουν κρυώσει οι κρέμες και το σιρόπι και είναι εύκολο να δουλευτούν οι κρέμες, αρχίζουμε το στήσιμο της τούρτας. 
  7. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι και το βρέχουμε  με το σιρόπι. Από πάνω και γύρω από το παντεσπάνι,  καλύπτουμε ομοιόμορφα με τα 2/3 από την κρέμα με την λευκή σοκολάτα. 
  8. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχουμε με το σιρόπι. Από πάνω και γύρω από το παντεσπάνι,  τοποθετούμε ομοιόμορφα την κρέμα με την σοκολάτα κουβερτούρα. 
  9. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι και το βρέχουμε με το σιρόπι. Από πάνω και γύρω από το παντεσπάνι,  τοποθετούμε ομοιόμορφα την κρέμα με την σοκολάτα γάλακτος. 
  10. Γύρω από την τούρτα, τοποθετούμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ με την σοκολάτα να είναι προς την έξω μεριά. Για να κολλήσουν στην τούρτα, αλείφουμε ένα ένα τα μπισκότα με το 1/3 της λευκής σοκολάτας που δεν χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως . 
  11. Αφού ολοκληρώσουμε την διακόσμηση γύρω από την τούρτα, παίρνουμε ένα ένα τα maltesers και τα τοποθετούμε πάνω στην τούρτα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της. 
  12. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ για να «δέσει» και σερβίρουμε την επομένη.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Η σειρά που βάζουμε τις κρέμες με τα τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας, καθώς και ποια σοκολάτα θα επιλέξουμε για να κολλήσουμε τα μπισκότα στην τούρτα, εξαρτάται από την προτίμηση που έχουμε.
Στο σιρόπι, μπορούμε να βάλουμε  οποιοδήποτε λικέρ μας αρέσει, αντί για κονιάκ

Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. Καλέ την είδα στην φωτο και λέω ωχ δυσκολη και μπαίνω μέσα και βλέπω ότι ειναι ευκολη!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη, η μόνη δυσκολία της είναι όταν την κόβεις ... με τόσα maltesers πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Έλενα και καλώς σε βρήκα! Υπέροχη η τούρτα σου, πολύ γερή δόση σοκολάτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Ερμιόνη, πολύ σοκολάτα για όλα τα γούστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά Έλενα και μπράβο για τις πανέμορφες φωτογραφίες και τις αναλυτικές οδηγίες σ΄όλες τις συνταγές!
    Standar θα την φτιάξω τώρα τα Χριστούγενα όπως και τα μερεντομπισκότα!
    1 ερώτηση, στο ψυγείο που θα μπει πρέπει να την καλύψω με κάτι για να μην "πανιάσουν" τα μπισκότα κ τα maltesers? Θυμάμαι 1 κορμό του Παρλιάρου με Caprice, μαλάκωσαν πολύ τα πουράκια την άλλη μέρα.. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμητρα, εγώ την είχα φτιάξει 1 ημέρα πριν την κόψουμε, δεν την σκέπασα με κάτι. Τα μπισκότα είχαν μαλακώσει ελάχιστα, αλλά δεν αλλοιωνόταν η γεύση και η υφή τους, παρέμειναν τραγανά, στα maltesers δεν βρήκα κάποια διαφορά. Αλλά, επειδή παλαιότερα είχα φτιάξει και εγώ τούρτα με πουράκια τοποθετημένα γύρω γύρω, θυμάμαι ότι τα πουράκια είχαν πανιάσει αρκετά και είχε αλλοιωθεί η γεύση τους, στα πτι μπερ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!! Συγγνώμη και πάλι για την καθυστέρηση των απαντήσεων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μalgeo, είναι πολύ νόστιμη, ειδικά αν σου αρέσει η σοκολάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκέτη σοκόλαση!!!! Σίγουρα θα την κάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ELLIExirium σκέτη κόλαση δεν λες τίποτα. Όταν την φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις… Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ενταξει,επαθα πλακα!Ειναι τοσο ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΚΟΛΟ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ...ΓΕΜΑΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ...ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ...ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!

    HOME-MADE TREASURES
    http://innikolskitchen.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι εύκολη και πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη τούρτα!!! Αν την φτιάξεις περιμένω την γνώμη σου!!!

      Διαγραφή