Περιγραφή:
Στην εικόνα έχω θρυμματίσει τα καραμελωμένα αμύγδαλα, για αυτό δεν φαίνονται καθαρά.
Υλικά:
1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
200 γρ. λευκή αμυγδαλόψιχα
200 γρ. λευκή αμυγδαλόψιχα
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο.
- Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και την καβουρδίζουμε, για περίπου 10 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, τις σταγόνες από τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το μείγμα.
- Όταν το μείγμα μας έχει αρχίσει να καραμελώνει και έχει πάρει ένα χρυσαφί ανοιχτό χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν το νερό έχει εξατμιστεί και η καραμέλα έχει αρχίσει να σκουραίνει, ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Εκεί τα απλώνουμε με την κουτάλα και τα αφήνουμε, μέχρι να κρυώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Για άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια στην ζάχαρη.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε γυάλινο βαζάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου