Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τοστάκια με κοτόπουλο και σουσάμι



Περιγραφή:
Πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και σαν "αφρός" δεν καταλαβαίνεις ότι τρως!!! Είναι καταπληκτικό φαγητό για μπουφέ ή για τραπέζι. Την συνταγή την είχα δει στην τηλεόραση, δεν θυμάμαι από ποια εκπομπή, γιατί συνήθως δεν σημειώνω …

Υλικά: (40 κομμάτια)
1 πακέτο με 20 ψωμάκια του τοστ χωρίς κόρα
2 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο
3/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κουταλιές τυρί  γκούντα τριμμένο
1 – 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, την μαγιονέζα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Παίρνουμε μια φέτα ψωμί του τοστ, την αλείφουμε με το μείγμα και σκεπάζουμε με μια άλλη φέτα ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα ψωμάκια. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε για λίγη ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Κάθε τοστάκι το κόβουμε διαγωνίως και αλείφουμε με μαγιονέζα μια από τις πλευρές του και την βουτάμε στο καβουρδισμένο σουσάμι. 
Λίγα μυστικά ακόμα: 
Τα βήματα 1 και 2 τα είχα κάνει την προηγούμενη ημέρα και τα τοστ τα είχα τυλίξει με μεμβράνη σε δυο στήλες και τα είχα βάλει στο ψυγείο.
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Χρόνια σου Πολλά! Ωραίος τρόπος και για αξιοποίηση περισσευμάτων γαλοπούλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Vita, πιστεύω και εγώ ότι θα ταιριάζει και με γαλόπουλα!

    Effie, χρόνια πολλά, είναι πολύ νόστιμα, σε διαβεβαιώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο...μ΄αρέσει...Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία...καλή πρωτοχρονιά και η συνταγή καταγράφεται για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eva, χρόνια πολλά, σου εύχομαι και εσένα καλή πρωτοχρονιά και το 2012 να προσφέρει σε όλους αγάπη, υγεία και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή