Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Τούρτα μερέντα

Περιγραφή:
Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή τούρτας. Ιδιαιτέρα, οι λάτρεις της μερέντας θα ενθουσιαστούν δοκιμάζοντας την.

Υλικά:
500ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
280 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
600 γρ. μερέντα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 -3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 2 συσκευασίες  Morfat Creamy (καλά παγωμένες)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
6 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
έτοιμο σιρόπι σοκολάτας του εμπορίου ( προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Επειδή η κρέμα γάλακτος ή η Morfat Creamy θα πρέπει να είναι καλά παγωμένες, θα πρέπει να τις έχουμε βάλει στο ψυγείο κάποιες ώρες πριν την εκτέλεση της συνταγής.
  2. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σοκολατένιο γάλα να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τις 2 κρέμες γάλακτος ή τις 2 Morfat Creamy,  σε σφιχτή σαντιγύ, μέχρι να αυξηθεί ο όγκος τους και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 500 γρ. μερέντα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
  4. Σε ένα μπρίκι, μαλακώνουμε 100 γρ. μερέντα με λίγο γάλα (2 – 3 κουταλιές της σούπας).
  5. Τοποθετούμε ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και στην βάση βάζουμε τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα.
  6. Αφού έχουμε καλύψει όλη την επιφάνεια της βάσης με τα μπισκότα, τα περιχύνουμε με το 1/3 της μερέντας (που έχουμε μαλακώσει με το γάλα).
  7. Έπειτα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω ρίχνουμε την μισή ποσότητα σταγόνων σοκολάτας και την μισή ποσότητα καβουρδισμένων αμυγδάλων.
  8. Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (τα οποία προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει στο σοκολατένιο γάλα).
  9. Πάνω από τα μπισκότα, περιχύνουμε την μισή ποσότητα μερέντας που μας έχει απομείνει και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
  10. Πάνω από την σοκολατένια κρέμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
  11. Τέλος, περιχύνουμε  την τούρτα με την υπόλοιπη μερέντα (που έχουμε μαλακώσει με το γάλα) και αν θέλουμε την περιχύνουμε με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας (του εμπορίου).
  12. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ για να «δέσει». Πριν την παρουσιάσουμε, αφαιρούμε το τσέρκι.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα μπισκότα τα βουτάμε στιγμιαία στο σοκολατένιο γάλα, αλλιώς θα μαλακώσουν πολύ.
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. είναι πεντανόστιμη!
    την εχω ανεβάσει κι εγω :)
    http://cookthebook.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cook, αν και δεν είναι ακριβώς η ίδια συνταγή (έχουν αρκετά κοινά συστατικά, αλλά και κάποια διαφορετικά) και η δική σου τούρτα φαίνεται πολύ νόστιμη... με την πρώτη ευκαιρία θα φτιάξω και την δική σου εκδοχή. Σε ευχαριστώ για την ιδέα, πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που φτιάχνεις την κρέμα που γεμίζεις την τούρτα. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή