Περιγραφή:
Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή τούρτας. Ιδιαιτέρα,
οι λάτρεις της μερέντας θα ενθουσιαστούν δοκιμάζοντας την.
Υλικά:
500ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
280 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
280 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
600 γρ. μερέντα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 -3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 2 συσκευασίες Morfat Creamy (καλά παγωμένες)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
6 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
έτοιμο σιρόπι σοκολάτας του εμπορίου ( προαιρετικά)
Εκτέλεση:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
6 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
έτοιμο σιρόπι σοκολάτας του εμπορίου ( προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Επειδή η κρέμα γάλακτος ή η Morfat Creamy θα πρέπει να είναι καλά παγωμένες, θα πρέπει να τις έχουμε βάλει στο ψυγείο κάποιες ώρες πριν την εκτέλεση της συνταγής.
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σοκολατένιο γάλα να κρυώσει.
- Χτυπάμε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τις 2 κρέμες γάλακτος ή τις 2 Morfat Creamy, σε σφιχτή σαντιγύ, μέχρι να αυξηθεί ο όγκος τους και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 500 γρ. μερέντα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
- Σε ένα μπρίκι, μαλακώνουμε 100 γρ. μερέντα με λίγο γάλα (2 – 3 κουταλιές της σούπας).
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και στην βάση βάζουμε τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα.
- Αφού έχουμε καλύψει όλη την επιφάνεια της βάσης με τα μπισκότα, τα περιχύνουμε με το 1/3 της μερέντας (που έχουμε μαλακώσει με το γάλα).
- Έπειτα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω ρίχνουμε την μισή ποσότητα σταγόνων σοκολάτας και την μισή ποσότητα καβουρδισμένων αμυγδάλων.
- Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (τα οποία προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει στο σοκολατένιο γάλα).
- Πάνω από τα μπισκότα, περιχύνουμε την μισή ποσότητα μερέντας που μας έχει απομείνει και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
- Πάνω από την σοκολατένια κρέμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
- Τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με την υπόλοιπη μερέντα (που έχουμε μαλακώσει με το γάλα) και αν θέλουμε την περιχύνουμε με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας (του εμπορίου).
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ για να «δέσει». Πριν την παρουσιάσουμε, αφαιρούμε το τσέρκι.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα μπισκότα τα βουτάμε στιγμιαία στο σοκολατένιο γάλα, αλλιώς
θα μαλακώσουν πολύ.
είναι πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην εχω ανεβάσει κι εγω :)
http://cookthebook.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html
Cook, αν και δεν είναι ακριβώς η ίδια συνταγή (έχουν αρκετά κοινά συστατικά, αλλά και κάποια διαφορετικά) και η δική σου τούρτα φαίνεται πολύ νόστιμη... με την πρώτη ευκαιρία θα φτιάξω και την δική σου εκδοχή. Σε ευχαριστώ για την ιδέα, πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που φτιάχνεις την κρέμα που γεμίζεις την τούρτα. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή