Περιγραφή:
Η σαλάτα του
σεφ είναι μια πολύ νόστιμη και γρήγορη σαλάτα που αποτελεί μία εύκολη
λύση για μπουφέ. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συγκεκριμένης σαλάτας, η δική
μου ακολουθεί παρακάτω.
Υλικά:
1 μαρούλι
2 μικρά
αγγουράκια
2 ντομάτες
250 γρ. τυρί
μετσοβόνε σε κομμάτι
250 γρ. ρεγκάτο
σε κομμάτι
250 γρ.
ζαμπόν σε κομμάτι
2 αυγά
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φλιτζάνι
του τσαγιού μαγιονέζα
3 - 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι
του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα αυγά, ώστε να γίνουν σφιχτά. Τα ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό και αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα στεγνώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι. Κόβουμε σε ροδέλες τα αγγουράκια και σε κύβους τις ντομάτες.
- Κόβουμε σε κύβους το ζαμπόν, το μετσοβόνε και το ρεγκάτο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, τις ντομάτες και τα αγγουράκια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε το ζαμπόν, το μετσοβόνε, το ρεγκάτο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιονέζα, την κέτσαπ και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε την σάλτσα μας.
- Περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και αν θέλουμε ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου