Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αλμυρά μάφινς τυλιγμένα με φύλλο κρούστας


Γεια σας σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς για εμένα ξεκινά μια νέα περίοδος, μια περίοδος μαγειρικής στην δική μου κουζίνα. Έχει τελειώσει η εσωτερική ανακαίνιση του σπιτιού μας εντελώς και έχουμε μεταφέρει αρκετά πράγματα στο σπιτάκι μας και πρώτα από όλα τα πράγματα της κουζίνας, εκτός του ψυγείου (ευτυχώς μας χωρίζει μόνο μια σκάλα). Στο σπιτάκι αυτό έμενα μέχρι 7 χρονών περίπου, αλλά πλέον το βλέπω και νομίζω ότι είναι άλλο σπίτι. Στη  κουζίνα έγινε η μεγαλύτερη αλλαγή και ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες το πως ήταν πριν. Αλλά τώρα έχω μια κουζίνα όπως την θέλαμε εγώ και ο άντρας μου, δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι αυτό που θέλαμε βάσει του χώρου που είχαμε. Έτσι λοιπόν μαγειρεύω με μια χαρούμενη διάθεση σήμερα.
 
 
Περιγραφή:
Λοιπόν σήμερα έκανα σπανακόπιτα. Ακολούθησα την παραλλαγή που σας προτείνω στην συγκεκριμένη ανάρτηση και μου περίσσεψαν 4 φύλλα κρούστας. Είδα τα υλικά που έχω στο ψυγείο και αποφάσισα να φτιάξω την ακόλουθη συνταγή. Με εξέπληξε γιατί εκτός από πολύ εντυπωσιακή στο μάτι είναι και πολύ νόστιμη συνταγή. Μου άρεσε πολύ γιατί μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιάτα σε ένα τραπέζι ή σε ένα πάρτι, σε μια συνάντηση με φίλους στο σπίτι ή τώρα που φτιάχνει ο καιρός ως συνοδευτικό ενός ποτηριού μπύρας. Απολαύστε τα αλμυρά μάφινς τυλιγμένα με φύλλο κρούστας ή αλλιώς τα αλμυρά πουγκάκια αφού έχουν κρυώσει, θα ξετρελαθείτε.  

Υλικά: (για 8 τεμάχια)
4 φύλλα κρούστας για πίτες
200 γρ. φέτα
100 γρ. παριζάκι ή ότι αλλαντικό επιθυμούμε
1 αυγό
πιπέρι
1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε με το πιρούνι την φέτα.
  2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το αλλαντικό που επιλέξαμε, εγώ επέλεξα παριζάκι.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα, το αλλαντικό, το αυγό και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  4. Παίρνουμε μια φόρμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μάφινς ή cup cakes ή 8 ατομικά φορμάκια. Λαδώνουμε 8 θήκες από την φόρμα ή τα 8 ατομικά φορμάκια.
  5. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα διπλώνουμε στην μέση και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στα δύο.
  6. Το κάθε κομμάτι το λαδώνουμε (από την μια μεριά) και έπειτα το διπλώνουμε στην μέση (βάζοντας εσωτερικά το λαδωμένο φύλλο). Λαδώνουμε την μια από τις δυο πλευρές του φύλλου και τοποθετούμε το φύλλο σε μια θήκη ή ένα φορμάκι, βάζοντας κάτω την πλευρά που δεν έχει λαδωθεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  7. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα πουγκάκια από το φύλλο και τα κλείνουμε, λαδώνοντας τις άκρες που περισσεύουν.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Blog Widget by LinkWithin

13 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα, φοβερή εκτέλεση και υπέροχη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα. Να είσαι καλά. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραια ιδεα και πολυ ευπαρουσίαστα! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μαγειρέματα στην καινούρια κουζίνα Έλενα!! Καταλαβαίνω απόλυτα το συναίσθημα!!
    Τα πουγκάκια σου ωραιότατα!! Εύκολα, ευπαρουσίαστα και πολύ νόστιμα!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλορίζικη η νέα σας κουζίνα! Τώρα θα ευχαριστιέσαι μαγείρεμα αφού την έφτιαξες όπως ήθελες!
    Τα μαφινάκια είναι ωραία ιδέα και για πάρτυ!
    Χαιρετισμούς*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βέρα. Να είσαι καλά. Σίγουρα θα μαγειρεύω και θα το ευχαριστιέμαι. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Τι χαριτωμένα που ειναι Έλενα, μεγια την κουζίνα σου, θα μεγαλουργήσεις! να έχεις πάντα τέτοια καλή διάθεση! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πανέμορφα,πολύ ωραία η ιδέα σου!Καλά μαγειρέματα στη καινούργια σου κουζίνα!!!Καλή συνέχεια!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη. Να είσαι καλά! Καλή συνέχεια και σε εσένα. Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Φαίνονται πεντανόστιμα! Σίγουρα θα την δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή