Περιγραφή:
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ τρελαίνομαι για θαλασσινά και ψάρια. Είναι το καλύτερο
μου στο τραπέζι. Σήμερα θα σας δώσω μια νηστίσιμη, ελαφριά από θέμα θερμίδων,
πολύ νόστιμη και με λίγα υλικά συνταγή.
Υλικά:
1 χταπόδι (εγώ χρησιμοποίησα ένα χταπόδι με καθαρό βάρος γύρω στα 900 γρ.)
½ με1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
ρίγανη
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ή και παραπάνω (ανάλογα την προτίμηση) ξύδι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το χταπόδι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε μισό με ένα ποτήρι νερό. Αρχικά το έχουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει 1 βράση. Έπειτα το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βράσει καλά.
- Αφού έχει βράσει το χταπόδι μας, το καθαρίζουμε από την πέτσα, βγάζουμε το στόμα και την σακούλα αν δεν την τρώμε.
- Το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το χταπόδι. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστεί.
- Προσθέτουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και σβήνουμε την φωτιά ή το μάτι της κουζίνας.
- Με την ανάλογη συνοδεία μπορεί να αποτελέσει γεύμα ή μεζέ για ουζάκι ή τσιπουράκι ή κρασάκι.
Καλησπέρα Έλενα!!!Το χταπόδι είναι απο τα αγαπημένα μου!Όπως και να μαγειρευτεί μου αρέσει πολύ!!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελένη. Και εμένα μου αρέσει το χταπόδι πολύ. Φιλιά!
ΔιαγραφήΟλα τα καλά τα έχει! Τρελαίνομαι για χταποδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ερη. Το ίδιο και εγώ. Φιλιά!
ΔιαγραφήΤο χταπόδι μπορεί να μην το πολυσυμπαθώ, αλλά μου αρέσει πολύ η φωτογράφησή του αφ' υψηλού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Ελενάκι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη. Φιλιά!
ΔιαγραφήΑγαπώ το χταπόδι... όπως και να είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!
Και εγώ επίσης. Φιλιά Ελενάκι.
ΔιαγραφήΚι εγώ με τα θαλασσινά έχω κόλλημα τρελό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καταλαβαίνω απόλυτα Λίλα. Φιλιά!
Διαγραφήmmmmm...ki ego mazi sou filenada, eidika to xtapodi otan einai kalomageiremeno einai to kalytero mou!! mpainei sta ypopsin loipon! filakia polla kai xronia mas polla!
ΑπάντησηΔιαγραφήY.G den xero ti kollima eixe faei pali xthes o blogger kai to mono pou mou emfanize apo to blog sou itan o titlos...tespa..afou diorthothike
Ευχαριστώ πολύ Πέλα. Δυστυχώς, κάποιες φορές ο blogger τρώει κάποια κολλήματα. Τι να κάνουμε. Φιλιά!
ΔιαγραφήΦοβερός μεζές!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κατερινάκι, να είσαι καλά. Φιλιά!
Διαγραφή