Περιγραφή:
Ένα θα σας πω γι' αυτό το πιάτο, ο άντρας μου που γενικά δεν του αρέσει να τρώει γαρίδες, αυτό το πιάτο το τρώει με ευχαρίστηση και όχι μόνο, το ζητάει να του το φτιάξω. Για μένα τα λόγια είναι περιττά λατρεύω τα θαλασσινά και τα ψάρια.
Υλικά: (2-3 άτομα)
425 γρ. γαρίδες μικρές ή μεσαίες
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χυμό ντομάτας
1 γαρύφαλλο
3 μπαχάρια
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Μισό με ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Βάζουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει λίγο και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το γαρύφαλλο, τα μπαχάρια, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
- Μόλις η σάλτσα έχει πιεί το νερό της, προσθέτουμε τις γαρίδες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση η σάλτσα με τις γαρίδες.
- Το συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Κι εμενα μ αρεσουν γενικα τα θαλασσινα και ιδιαιτερα οι γαριδες! Πολυ νοστημο πρεπει να σου εγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ελπινίκη, είναι πολύ νόστιμη συνταγή. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!
ΔιαγραφήΚαι για μένα, περιττά είναι!! Τέλειο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη, να είσαι καλά. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!
ΔιαγραφήΚι εγώ τρελαίνομαι για θαλασσινά..και αυτό το πιάτο είναι και πανεύκολο! Μπαίνει στα υποψήφια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Βέρα, πράγματι είναι εύκολο και νόστιμο. Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!
ΔιαγραφήΑ! θα το δοκιμάσω και το γαριφαλάκι πολύ καλή ιδέα Έλενα! Φιλιά πολλά καλο ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ ‘Ερη, να είσαι καλά. Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!
ΔιαγραφήΈτσι κάνω κι εγώ σάλτσα για μακαρονάδα, μόνο που δε βάζω τόσα μυρωδικά.Χρησιμοποιώ εκτός βέβαια από πιπέρι και αλάτι ,κανέλα. Θα το δοκιμάσω όμως και με τη δική σου εκδοχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερινάκι εμένα μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά. Όταν την φτιάξεις γράψε σχόλιο. Φιλάκια και καλό Σ/Κ!!!
ΔιαγραφήΝόστιμο το πιάτο σου Έλενα, και πολύ αρωματικό. Η δάφνη και τα μπαχαρικά θα χαρίζουν στη σάλτσα μια γεύση πικάντικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω γαριδούλες στην κατάψυξη και κάτι θα κάνω μ΄αυτές...Η πρότασή σου με ιντριγκάρει να τη δοκιμάσω!:)
Εύχομαι να έχεις μια όμορφη Κυριακή.
Φιλί
Ζ.
Δοκίμασε την Ζαμπία είναι πολύ νόστιμη. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό κι ευωδιαστό μήνα εύχομαι!! Τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα καλό μήνα και καλή εβδομάδα. Πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλό μήνα Έλενά μου!Πολύ ωραία η συνταγή σου σίγουρα μοσχοβολάνε και με το γαρύφαλλο φαντάζομαι...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο Ελένη. Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ελένη μου πέρασε να παραλάβεις το βραβείο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη, να είσαι καλά. Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!
Διαγραφή