Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ρύζι με γαρίδες

Περιγραφή:
Ένα θα σας πω γι' αυτό το πιάτο, ο άντρας μου που γενικά δεν του αρέσει να τρώει γαρίδες, αυτό το πιάτο το τρώει με ευχαρίστηση και όχι μόνο, το ζητάει να του το φτιάξω. Για μένα τα λόγια είναι περιττά λατρεύω τα θαλασσινά και τα ψάρια.
Υλικά: (2-3 άτομα)
425 γρ. γαρίδες μικρές ή μεσαίες
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χυμό ντομάτας
1 γαρύφαλλο
3 μπαχάρια
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Μισό με ένα ποτήρι  νερό

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Βάζουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει λίγο και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το γαρύφαλλο, τα μπαχάρια, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
  6. Μόλις η σάλτσα έχει πιεί το νερό της, προσθέτουμε τις γαρίδες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση η σάλτσα με τις γαρίδες.
  7. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Blog Widget by LinkWithin

19 σχόλια:

  1. Κι εμενα μ αρεσουν γενικα τα θαλασσινα και ιδιαιτερα οι γαριδες! Πολυ νοστημο πρεπει να σου εγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπινίκη, είναι πολύ νόστιμη συνταγή. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. Και για μένα, περιττά είναι!! Τέλειο πιάτο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη, να είσαι καλά. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ τρελαίνομαι για θαλασσινά..και αυτό το πιάτο είναι και πανεύκολο! Μπαίνει στα υποψήφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βέρα, πράγματι είναι εύκολο και νόστιμο. Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Α! θα το δοκιμάσω και το γαριφαλάκι πολύ καλή ιδέα Έλενα! Φιλιά πολλά καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ‘Ερη, να είσαι καλά. Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  5. Έτσι κάνω κι εγώ σάλτσα για μακαρονάδα, μόνο που δε βάζω τόσα μυρωδικά.Χρησιμοποιώ εκτός βέβαια από πιπέρι και αλάτι ,κανέλα. Θα το δοκιμάσω όμως και με τη δική σου εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι εμένα μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά. Όταν την φτιάξεις γράψε σχόλιο. Φιλάκια και καλό Σ/Κ!!!

      Διαγραφή
  6. Νόστιμο το πιάτο σου Έλενα, και πολύ αρωματικό. Η δάφνη και τα μπαχαρικά θα χαρίζουν στη σάλτσα μια γεύση πικάντικη!

    Έχω γαριδούλες στην κατάψυξη και κάτι θα κάνω μ΄αυτές...Η πρότασή σου με ιντριγκάρει να τη δοκιμάσω!:)

    Εύχομαι να έχεις μια όμορφη Κυριακή.
    Φιλί
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε την Ζαμπία είναι πολύ νόστιμη. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό κι ευωδιαστό μήνα εύχομαι!! Τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και καλό μήνα Έλενά μου!Πολύ ωραία η συνταγή σου σίγουρα μοσχοβολάνε και με το γαρύφαλλο φαντάζομαι...!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Ελένη. Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Ελένη μου πέρασε να παραλάβεις το βραβείο σου!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη, να είσαι καλά. Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή