Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παιδικό σπιτάκι από χαρτοκιβώτια


Γεια σας,

επιστρέφω με μια άλλη κατασκευή του άντρα μου, ένα σπιτάκι από χαρτοκιβώτια για παιδιά. Είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο από εμάς για τον γιος μας, τον Ορεστάκο, με το οποίο ο μικρούλης μας ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή που το είδε και ακόμα και σήμερα ασχολείται και παίζει με αυτό.

Είχαμε από καιρό αποφασίσει να του φτιάξουμε ένα σπιτάκι από χαρτοκιβώτια. Είχαμε προμηθευτεί δυο μεγάλα χαρτοκιβώτια (με σκληρό χαρτόνι), χαρτοταινία, χαρτοκόπτη και μας είχε περισσέψει μπογιά (πλαστικό), από τότε που βάφαμε τους τοίχους του παιδικού δωματίου.
Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και εμείς ήμασταν εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να μην είναι στο σπίτι ο μικρός. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και έχουμε παππούδες και γιαγιάδες πρόθυμους να τον έχουν και να τον παίζουν. Τυχερή στάθηκε η πεθερά μου, εφόσον το σπίτι της είναι λίγο πιο μακριά από της μαμάς μου, η οποία μένει στον ακριβώς από πάνω όροφο από εμάς.
Έτσι λοιπόν, με το ένα χαρτοκιβώτιο φτιάξαμε πάτωμα και τους 4 τοίχους περιμετρικά αυτού. Και με το άλλο χαρτοκιβώτιο φτιάξαμε στέγη και του 4 τοίχους που στερεώνεται η στέγη. Δεν στερεώσαμε απευθείας την στέγη στο πρώτο χαρτοκιβώτιο, διότι θέλαμε να δώσουμε ύψος στο σπίτι.  Σε όλες τις ενώσεις χρησιμοποιήσαμε χαρτοταινία. Με τον χαρτοκόπτη κόψαμε την πόρτα και τα παράθυρα και τέλος, με την μπογιά βάψαμε εξωτερικά το σπίτι.

Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνονται όλες οι πλευρές του σπιτιού.







Όταν επέστρεψε ο Ορέστης στο σπίτι, τον περίμεναν δυο εκπλήξεις, καθώς εκείνη την ημέρα η νονά του, του αγόρασε μια πισίνα πλαστική με μπαλάκια, για να παίζει Είχα μαζέψει τα παιχνίδια και κάποια έπιπλα του, γιατί η πισίνα και το σπιτάκι έπιαναν το μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο του παιδικού δωματίου και ο καιρός ακόμα δεν ευνοούσε να βγάλουμε την πισίνα στην βεράντα. 


Όταν ήρθε στο σπίτι και τα είδε ενθουσιάστηκε. Ομολογώ ότι σε αυτό που πήγε πρώτα ήταν το σπιτάκι, για να μπει στην πισίνα μπήκαμε και εμείς μέσα.  Ευτυχώς, ο μικρούλης μου έχει κατενθουσιαστεί με το σπιτάκι και από την αρχή που το είδε μέχρι σήμερα ασχολείται και παίζει με αυτό. Μπαίνει μέσα, βγαίνει, κρύβεται, βάζει τα παιχνίδια του και γενικά σαν παιχνίδι το έχει χαρεί και συνεχίζει να το χαίρεται.

Μην το βλέπετε το σπιτάκι που σε κάποια σημεία έχει ξεφλουδίσει, ήταν όλο βαμμένο. Το ξεφλούδισε ο Ορεστάκος μου. Ευτυχώς που πρόλαβα να βγάλω αυτές τις φωτογραφίες πριν δυο εβδομάδες περίπου, γιατί η εικόνα του σήμερα έχει αλλάξει αρκετά. 

Λοιπόν σαν αγοράκι που είναι και επειδή έτυχε όλη την ανακαίνιση του σπιτιού και τα μαστορέματα του άντρα μου, του αρέσει πολύ να ασχολείται και αυτός με μαστορέματα ή όπως τα λέει αυτός ακόμα, με το "μπαμπάπ" ή "μπαμπαμπούμπα", και με εργαλεία. Έχει τα δικά του πλαστικά εργαλεία, αλλά προτιμά τα πραγματικά και όποτε τα βλέπει τα ψαχουλεύει. Φωνάζουμε εμείς να τα αφήσει για να μην χτυπήσει, αλλά ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έτσι πριν δυο εβδομάδες που έφτιαχνε ο άντρας μου το μπαούλο και το παγκάκι για την βεράντα μας, είχε τον καλύτερο βοηθό διπλά του, τον "μάτοτα" (όπως ο ίδιος έλεγε τον χειμώνα τον μάστορα).

Είχε συνηθίσει ο μικρός να μαστορεύει, να ασχολείται με εργαλεία και όταν όλα αυτά τέλειωσαν πριν δυο εβδομάδες, αποφάσισε να φτιάξει με τα εργαλεία του το χάρτινο σπιτάκι του. Το λυπάμαι όπως το έχει καταντήσει, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι ευτυχώς που μαστορεύει - καταστρέφει το χάρτινο σπιτάκι, απ’ το να καταστρέφει έπιπλα ή τοίχους στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό όσο στέκεται το σπιτάκι, σε ότι κατάσταση και να είναι θα το έχω στο δωμάτιο του για να το μαστορεύει, το έχω αποφασίσει.

Και για του λόγου το αληθές, κοιτάξτε πως κατάντησε την όψη του σπιτιού του.


Και ορίστε μερικά από τα σύνεργά του, εννοώ εργαλεία του, με τα οποία φτιάχνει όπως λέει το σπιτάκι του. Είναι σχεδόν όλα παρατεταγμένα στο πάτωμα του χάρτινου σπιτιού, μήπως και τον πιάσει ξαφνικά, η όρεξη να συνεχίσει το έργο του.  


Δεν παραπονιέμαι κάθε μέρα μαστορεύει το σπιτάκι του, είναι ένα παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθεί τουλάχιστον μια φορά την ημέρα πλέον. 

Ελπίζω να σας άρεσε η κατασκευή μας αυτή. Έγραψα πολλά, ελπίζω να μην σας κούρασα.

Σας εύχομαι να περνάτε πολύ καλά.

Πολλά φιλιά!!!
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφη κατασκευή Ελενάκι και εφόσον είναι από τα χεράκια σας ακόμα καλύτερα!
    Τα πιτσιρίκια γενικά χρειάζονται να έχουν ένα μικρό χώρο εντελώς δικό τους και να παίζουν εκεί μέσα...
    Εμείς αντίστοιχα έχουμε στήσει στο σαλόνι μας μια μικρή σκηνή και το Φιφίνι μπαινοβγαίνει συνέχεια εκεί μέσα!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη. Πραγματικά κάτι τέτοια παιχνίδια αυτοσχέδια, που μπορούν να μπαίνουν μέσα και να παίζουν τους αρέσουν πολύ. Δεν κοστίζουν τίποτα και τα κάνουν τόσο χαρούμενα. Καλά να περνάτε με το Φιφίνι σας. Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο Ελενάκι μου μπράβο σας!! όταν φτιάχνεις κάτι μόνος σου το χαίρεσαι πολύ περισσότερο απ'ότι όταν το αγοράζεις!πολύ χαίρομαι που σύντομα θα γεμίσει και το δικό μας σπίτι με τέτοιες κατασκευές :)
    φιλούρες πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Πέλα. Το θέμα με τα παιδιά είναι να ασχολούνται και να χαίρονται τα παιχνίδια τους, είτε αυτά είναι αγορασμένα, είτε είναι φτιαγμένα από εμάς. Σίγουρα η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν τον βλέπουμε να προτίμα αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τα αγορασμένα. Άντε κοντεύεις, αλλά μην βιάζεσαι, μέχρι το μωράκι σου να ασχοληθεί με τέτοια παιχνίδια, θα έχουν περάσει εβδομάδες και μήνες που θα χαρακτηρίζονται από μια νέα κατάκτησή του, θα μεγαλώνει τόσο γρήγορα που ξαφνικά θα έχεις ένα παιδί και όχι ένα μωρό. Είναι υπέροχα πλάσματα τα μωράκια. Να είστε καλά .Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο που ασχολείστε με κατασκευές. Το σπιτάκι πολύ όμορφο και ίσως την επόμενη φορά αντί ο μικρός αν το μαστορέψει, να τον προτρέψετε να το βάψει!!!! Νομίζω θα σας καταπλήξει!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Χρυσαυγή. Καλή ιδέα να τον αφήσουμε να βάψει το σπιτάκι του την επόμενη φορά. Δεν ξέρω αν θα μας καταπλήξει μόνο, αλλά σίγουρα θα ξετρελαθεί. Να είσαι καλά. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Νομίζω οτι τα χειροποίητα παιχνίδια είναι πολύ πιο όμορφα και επίσης η διαδικασία να τα φτιάξεις είναι λατρεμένη!! Εγώ έχω βρει την κατάλληλη κούτα για να φτιάξω ένα κουκλόσπιτο αλλά δεν έχω βρει τον κατάλληλο χρόνο για να το φτιάξω!!! Βέβαια το Μελινάκι δεν ξέρω αν είναι σε ηλικία για να το χαρεί!! Δεν πειράζει θα το χαρεί η μαμά χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή