Περιγραφή:
Την συνταγή
αυτή την έχω φτιάξει δυο φορές, την μια φορά ως τάρτα χρησιμοποιώντας τις μισές
ποσότητες από τα υλικά και την δεύτερη φορά ως τούρτα, χρησιμοποιώντας ακριβώς
τις αναλογίες που σας αναφέρω παρακάτω. Και
τις δυο φορές είχα κάνει μια προσθήκη δική μου (τον καφέ) μην ακολουθώντας την
συνταγή της Ντίνας Νικολάου κατά γράμμα,
από την οποία βρήκα την συνταγή. Αν θέλετε την πρωτότυπη συνταγή, ανατρέξετε εδώ:
Υλικά:
600 γρ. μπισκότα cookies με κομματάκια
σοκολάτας και φουντούκια
200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
600 γρ. κουβερτούρα
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
λιπαρά
1- 2 κουταλιές της σούπας καφέ
στιγμής (ανάλογα πόσο δυνατή θέλετε την γεύση του καφέ)
Εκτέλεση:
- Σκεπάζουμε το τσέρκι μας (πλαϊνά και βάση) με πλαστική μεμβράνη.
- Για να ετοιμάσουμε την βάση μας, λιώνουμε σε ένα μπρίκι την μαργαρίνη και θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας στο multi διαδοχικά και λίγα λίγα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και την λιωμένη μαργαρίνη.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει.
- Σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα.
- Για να ετοιμάσουμε την κρέμα μας, ζεσταίνουμε (σε μέτρια φωτιά) σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσουμε να κάψει.
- Μετά την αποσύρουμε από την φωτιά και μέσα ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε συνεχές μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Με ένα κουτάλι πιέζουμε τον καφέ μέχρι να γίνει σκόνη και έπειτα τον ρίχνουμε στην κρέμα μας και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την κρύα βάση και ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες.
- Όταν θέλουμε να την κόψουμε, αφαιρούμε προσεκτικά την πλαστική μεμβράνη.
- Μπορούμε να την διακοσμήσουμε με την κρέμα της ή με κρέμα γάλακτος που έχουμε ανακατέψει με το μίξερ για να αφρατέψουν ή με ξηρούς καρπούς.
Kαλησπέρα Ελενάκι μου! σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!! η τάρτα-τούρτα σου είναι σκέτη κόλαση! περιττό να σου πω ότι μου τρέχουν τα σάλια (εις διπλούν!)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ και φιλούμπες πολλές!!!!!!!!!!!!!!!
Σε ευχαριστώ Πέλα να είστε καλά. Πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη (τρελαίνομαι για σοκολατογλυκά) αλλά και πολύ εύκολη, τούρτα, είναι αυτή Έλενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο με το κορνέ και τη σαντιγύ δεν τα πάω καλά, αλλά μπορώ να τη γαρνίρω με ξηρούς καρπούς ίσως...Θα το σκεφτώ.
Η δική σου πάντως έχει τέλεια όψη, τη ζηλεύω.
Καλό, χαλαρωτικό Σ/Κ
Ζ.
Σε ευχαριστώ Ζαμπία. Σίγουρα πολύ εύκολο γλυκάκι. Όσον αφορά το κορνέ και την σαντιγί και εγώ δε τα πάω πολύ καλά. Είναι η δεύτερη προσπάθεια μου αλλά το προσπαθώ. Πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΦανταστική Έλενα φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Σε ευχαριστώ πολύ ‘Ερη. Να είσαι καλά. Πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΓια μας τις σοκολατούδες είναι..κόλαση! Και τι ωραίο γαρνίρισμα έκανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Βέρα. Να είσαι καλά. Πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει η γεύση του καφέ και με τη σοκολάτα είναι καταπληκτική. Και σε εμφάνιση και σε γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμένα μου αρέσει πολύ για αυτό και έκανα την συγκεκριμένη προσθήκη. Σε ευχαριστώ Μαρία. Να είσαι καλά. Φιλιά!
ΔιαγραφήΕύκολο γλυκό Ελενάκι και με υπέροχη πραγματικά γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίτε ως τάρτα, είτε ως τούρτα είναι απίθανο!
Φιλιά
Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη. Να είσαι καλά. Πολλά φιλιά!
Διαγραφή