Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Σουτζουκάκια light


Υλικά για τα σουτζουκάκια:
600 γρ.κιμάς άπαχος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι τρίμμα φρυγανιάς
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα:
1 κουτί χυμός ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλλο δάφνης
1 γαρύφαλλο
3 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα

Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το αυγό, το τρίμμα φρυγανιάς, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα ή στρογγυλά σουτζουκάκια.
  3. Τα σουτζουκάκια τα  ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και την κανέλα.
  5. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει και μετά ρίχνουμε τα ψημένα σουτζουκάκια μέσα σε αυτήν, να πάρουν μια βράση.
  6. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.





 
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: