Περιγραφή:
Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό!!! Υλικά για 4-5 άτομα περίπου...
Υλικά:
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (μεσαίου μεγέθους)
2 καρότα περασμένα από τον τρίφτη ή κομμένα σε ροδέλες ή μικρά κυβάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντοματοχυμό ή 2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
3 - 4 πατάτες χοντροκομμένες
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον άνηθο και τον αρακά να σωταριστούν, σε δυνατή φωτιά.. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Μετά προσθέτουμε τις πατάτες, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο να καλυφτεί το φαγητό.
- Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί και "πιει" τα υγρά του. Το φαγητό χρειάζεται περίπου μία ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο κρεμμυδακι. Συνοδεύεται με φέτα ή ένα τυρί της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου