Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Αρακάς λαδερός


Περιγραφή:
Ένα  εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό!!! Υλικά για 4-5 άτομα περίπου...

Υλικά:
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (μεσαίου μεγέθους)
2 καρότα περασμένα από τον τρίφτη ή κομμένα σε ροδέλες ή μικρά κυβάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντοματοχυμό ή 2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
3 - 4 πατάτες χοντροκομμένες
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση:
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον άνηθο και τον αρακά να σωταριστούν, σε δυνατή φωτιά.. Τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Μετά προσθέτουμε τις πατάτες, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο να καλυφτεί το φαγητό.
  3. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί και "πιει" τα υγρά του. Το φαγητό χρειάζεται περίπου μία ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο κρεμμυδακι. Συνοδεύεται με φέτα ή ένα τυρί της αρεσκείας σας. 

 



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου