Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας


Περιγραφή:
Άλλη μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκότα!!!

Υλικά:
60 γρ. βιτάμ
100 γρ. ζάχαρη καστανή ή 100 γρ. ζάχαρη λευκή ή 50 γρ.ζάχαρη καστανή και 50 γρ. ζάχαρη λευκή
1 αυγό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
 
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις).
  2. Χτυπάμε το βιτάμ στο μίξερ ή με το σύρμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Προσθέτουμε το αυγό, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ ή με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις δυο βανίλιες και το αλάτι. Για να είναι πιο αφράτα μπορούμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι, χωρίς να είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  5. Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί μικρές κουταλιές (με το κουταλάκι του γλυκού) από το μείγμα. Η ποσότητα που βάζουμε είναι μικρή, γιατί κατά το ψήσιμο τα μπισκότα απλώνουν, φουσκώνουν και στρογγυλεύουν. Μην σας ανησυχεί αν δεν είναι ωραίο το σχήμα τους, κατά την τοποθέτηση στο αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε αντί για σταγόνες σοκολάτας να βάλουμε 50 γρ. τρούφα σοκολάτας. Επίσης, αντί για τις δυο βανίλιες μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου