Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Χαρίστε ένα χαμόγελο στα παιδιά με … γλειφιτζούρια σοκολάτας


Τι σε κάνει ευτυχισμένο – η;
Πολλά!!!;;; 
Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλά που μπορούν να μας χαρίσουν την ευτυχία, είτε αυτά είναι μικρά, είτε είναι μεγάλα…. Η ευτυχία και το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο ενός παιδιού όταν του δίνουμε κάτι, οτιδήποτε, όταν του λέμε κάτι που θέλει να ακούσει, οτιδήποτε, το ευχαριστεί και συνάμα έχει θετικό αντίκτυπο και στην δική μας διάθεση. Τα παιδιά μπορεί να έχουν ολιγαρκείς, αλλά και ασυλλόγιστες απαιτήσεις και επιθυμίες. Μπορεί ένα μπράβο, ένα σ’ αγαπώ να τα ικανοποιήσει όσο και το πιο επιθυμητό παιχνίδι ή ακόμα και περισσότερο. Μπορεί να ζητάνε πολλά και διάφορα, αλλά να ικανοποιούνται ή να ξεγελιούνται με ένα μικρό, ένα σχεδόν τίποτα….

Μεγάλη εισαγωγή για αυτό που θέλω να σας παρουσιάσω σήμερα…. Ένα πράγμα που αρέσει στα παιδιά είναι και η σοκολάτα. Και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε! Καλό είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε γλυκά στα παιδιά, αλλά 2 κουταλάκια του γλυκού σοκολάτα, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω, είναι μια ικανοποιητική ποσότητα γλυκού που μπορούμε να προσφέρουμε που και που στα παιδιά μας.


Θα με ρωτήσετε αν σας προτείνω να τους δώσετε ένα σοκολατάκι. Όχι, δεν προτείνω αυτό σήμερα, προτείνω κάτι λίγο πιο πολύπλοκο από το να αγοράσετε ένα σοκολατάκι. Προτείνω να φτιάξετε, να φτιάξουμε γλειφιτζούρια σοκολάτας!!!!





Υλικά: 
σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, γάλακτος, λευκή ή ότι προτιμά το παιδί σας
ξηρούς καρπούς τριμμένους στο multi 
ξυλάκια ή πλαστικά στικς
φόρμα από σιλικόνη για γλειφιτζούρια σοκολάτας ή αν δεν έχετε καραμελόχαρτα
διακοσμητικά βρώσιμα, όπως τρούφα σοκολάτας μαύρη ή χρωματιστή, καρύδα ή ότι άλλο βρείτε και σας αρέσει ή και τίποτα από αυτά (εγώ δεν χρησιμοποιώ)
χρώματα ζαχαροπλαστικής αν θελήσετε να κάνετε χρωματιστά γλειφιτζούρια
(Εγώ απ’ όλα αυτά χρησιμοποιώ φόρμα για γλειφιτζούρια, σοκολάτα και στικς, ενώ καμία φορά βάζω και ξηρούς καρπούς.)

Εκτέλεση:
  1. Αν δεν έχουμε φόρμα για γλειφιτζούρια σοκολάτας, μπορούμε να ετοιμάσουμε. Παίρνουμε τα καραμελόχαρτα, τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι ή με το πλαστικό στικ στην κάτω μεριά, προσεκτικά, με σκοπό να δημιουργήσουμε μια μικρή τρύπα ίσα να μπαίνει το ξυλάκι και βάζουμε το ξυλάκι μέχρι να φτάσει στο μέσο της θήκης περίπου.
  2. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την μοιράζουμε με ένα κουταλάκι στις θήκες. (Εμένα π.χ. παίρνει δυο κουταλάκια του γλυκού σοκολάτα κάθε θηκούλα. Κάθε θήκη που γεμίζουμε την κουνάμε λίγο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα. Μπορούμε να αναμείξουμε λευκή και μαύρη σοκολάτα και να τα κάνουμε δίχρωμα.
  3. Βάζουμε τις θήκες στο ψυγείο να κρυώσουν. Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα γλειφιτζούρια μας, μπορούμε να τα στολίσουμε λίγο πριν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μετά να τα ξαναβάλουμε στο ψυγείο. Εναλλακτικά, αφού έχει σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λειωμένη σοκολάτα και να τα πασπαλίσουμε με ότι θέλουμε. Η’ το πιο απλό μπορούμε να μην βάλουμε τίποτα (ειδικά αν έχουμε θήκες με κάποιο σχέδιο) και να τα αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα:
  • Αν πλησιάζουν η γιορτή ή τα γενέθλια του παιδιού σας, μπορείτε να αγοράσετε πλαστικά σακουλάκια για τρόφιμα (σε καταστήματα με είδη συσκευασίας ή υλικών ζαχαροπλαστικής, υπάρχουν διαφόρων μεγεθών σακουλάκια και είναι πάμφθηνα) και κορδέλες σε χαρούμενα χρώματα. Φτιάχνετε τα γλειφιτζούρια σοκολάτας, τα τοποθετείτε στα σακουλάκια και τα κλείνετε με μια κορδέλα!!!! Και έτοιμα τα δωράκια - κεράσματα για τα παιδάκια!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου