Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι


Περιγραφή:
Από τότε που έμαθα ότι θα γίνω μητέρα έχω κάνει πολλές  “παραχωρήσεις”, τρώγοντας φαγητά - φαγώσιμα που πριν αρνιόμουν να δοκιμάσω, με σκοπό να αποκτήσω καλύτερες και σωστές διατροφικές συνήθειες και για να μάθει και ο γιος μου να τρέφεται και να επιλέγει τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά.  Τις περισσότερες φόρες, αυτό που πρωτοδοκίμαζα, μου άρεσε και το πρόσθετα στη  διατροφή μου. Κάποια από τα φαγώσιμα με εξέπλητταν ευχάριστα γιατί μου άρεσαν και πάρα πολύ (όπως τα παντζάρια), κάποια άλλα απλά μου άρεσαν ή δεν με χαλούσε η γεύσή τους. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια συνταγή που δοκίμασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ.

Υλικά:
200 γρ. ρίζες από παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
λίγο αλάτι
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού  ξυδι

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τα παντζαρόφυλλα και κρατάμε τις ρίζες από τα παντζάρια.
  2. Πλένουμε καλά τις ρίζες από τα παντζάρια και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν τρυφερές. Τότε τις βγάζουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις τρίβουμε στον τρίφτη.
  3. Λίωνουμε ή ψιλλοκοβουμε την σκελιδα σκόρδου.
  4. Σε ένα μπολ βαζουμε το τριμμενο παντζάρι,  το σκόρδο, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατευουμε καλά το μειγμα μέχρι να ομογενοποιηθει.
Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. Αγαπημένη Σαλατουλα γλυκιά μου Έλενα! Εγώ σε αντίθεσημε σενα ξεκίνησα πριν το παιδι να τρώω πράγματα που δεν έτρωγα παιδι.. Νομίζω ότι απλά αυτο που χρειάζεται ειναι να δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας να ανακαλύψει τις νέες γεύσεις..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ερη σίγουρα θέλει χρόνο και δική μας επιθυμία να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ νόστιμα Βέρα, μου αρέσουν επίσης πολύ βρασμένα, είτε σκέτα είτε με λαδόξιδο. Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Ελενά μου καλησπέρα εγώ πάλι ποτέ δεν είχα θέμα με τη διατροφή τα έτρωγα και τα τρώω όλα(κακως ή καλώς χιχι)!
    Η σαλατούλα αυτή είναι απο τις αγαπημένες μου!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη το σωστό είναι να τρως από όλα σε μικρές ποσότητες. Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένη μας η παντζαροσαλάτα σε όλες της τις εκδοχές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία σαλάτα. Και με τογιαούρτι είναι πολύ δροσερή και τρώγεται ευχάριστα.
    Και το καρύδι της παει πολύ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ έτσι ακριβώς την τρώω... υπέροχη είναι!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτή η μάνα τι κάνει για το παιδί της!! Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι αγαπημένη και εγγυημένη! Όλα τα υλικά δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη, έπρεπε να το είχα κάνει χρόνια πριν για μένα, αλλά ευτυχώς βρέθηκε η αιτία να ξεκινήσω να τρώω περισσότερο υγιεινά και από όλα τα τρόφιμα. Και τι αιτία!!!! Είναι πολύ δεμένη η γεύση της σαλάτας. Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ...FOOD STYLING ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ marileni για τα καλά λόγια, αλλά και από γεύση είναι πολύ καλή. Φιλιά!

      Διαγραφή