Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Boston Cream Pie



Η Βoston Cream Pie  είναι ένα κέικ με καταγωγή την Μασαχουσέτη. Εγώ το έφτιαξα σε τούρτα και μας άρεσε πάρα πολύ η γεύση της. 


Υλικά για το παντεσπάνι:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
140 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
65 γρ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά

Υλικά για την κρέμα:
460 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
2 βανίλιες
6 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη ( κατά προτίμηση άχνη)
45 γρ. corn flour
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Υλικά για την επικάλυψη:
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
  1. Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  2. Στο μπολ με τα υλικά μας προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα, το λάδι και τους δυο κρόκους από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια από τα δυο αυγά να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία έπειτα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε δυο ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ή τα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180oC και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τις βανίλιες.
  7. Με το μίξερ ανακατεύουμε τους κρόκους από τα αυγά, την ζάχαρη και το corn flour ώστε να ενοποιηθούν, προσπαθώντας να μην κάνει κόμπους το μείγμα μας.
  8. Στο μείγμα μας ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  9. Αφού η κρέμα μας πήξει, την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κάνει "πέτσα".
  10. Για την επικάλυψη, φτιάχνουμε μια ganache.
  11. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το κονιάκ και τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
  12. Για την συναρμολόγηση της Βoston Cream Pie, παίρνουμε μια πιατέλα στην οποία τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι, έπειτα τοποθετούμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι. Τέλος, ρίχνουμε την ganache. Διατηρείται στο ψυγείο.



Παραλλαγές:
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3 ολόκληρα αυγά στην κρέμα μας, αντί για τους 6 κρόκους.
  • Μπορούμε να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι.
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία τούρτα! Εγώ το έχω φτιάξει σε cupcakes και μου άρεσε πολύ. Φαντάζομαι σε τούρτα θα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή