Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατάκια με φουντούκι και μερέντα (2 συνταγές)

Αν σας αρέσουν τα σοκολατάκια γνωστής εταιρίας, συνυφασμένα με των περισσοτέρων τις παιδικές αναμνήσεις, αυτά που αποκλείεται να μην έχετε δοκιμάσει, αυτά με το πράσινο περιτύλιγμα, πιστεύω η συνταγή αυτή θα σας ενθουσιάσει. Ο λόγος είναι ότι οι συνταγές που σας παρουσιάζω σήμερα πλησιάζουν πολύ την γεύση αυτών των σοκολατακίων. 

Την πρώτη συνταγή που θα σας παρουσιάσω, την είχα εντοπίσει πριν 3 περίπου χρόνια στο διαδίκτυο και την είχα φτιάξει. Δεν θυμάμαι δυστυχώς την πηγή. Αν και την ξαναέψαξα πρόσφατα βάσει των υλικών, δεν την βρήκα. Ευτυχώς την είχα κρατήσει σε ένα αρχείο word και πριν λίγο καιρό την θυμήθηκα, όχι ότι την είχα ξεχάσει, μου την ζητούσαν να την ξαναφτιάξω και βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία και την έφτιαξα…

Την δεύτερη συνταγή, την έκανα βασιζόμενη στην πρώτη, μια μέρα που στο σπίτι μου είχε περισσέψει σοκολάτα γάλακτος και στα ντουλάπια μου είχα μερέντα και φουντούκια. Σας παρουσιάζω και τις δυο εκδοχές, διότι και οι δυο μας άρεσαν ισάξια. Σας παροτρύνω να τις δοκιμάσετε, θα τις λατρέψετε…. 


Υλικά:

Υλικά 1ης συνταγής: 
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
μερέντα (την μικρή συσκευασία)
30 - 40 φουντούκια περίπου 

Υλικά 2ης συνταγής: 
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
μερέντα (την μικρή συσκευασία)
30 - 40 φουντούκια περίπου 


Εκτέλεση: 
  1. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί.
  2. Όταν λιώσουν οι κουβερτούρες, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε. (Στην δεύτερη συνταγή, δεν προσθέτουμε απολύτως τίποτα, αποσύρουμε από την φωτιά μόλις λιώσει η σοκολάτα γάλακτος.)
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά, όταν όλα τα υλικά ενσωματωθούν μεταξύ τους. (Για την πρώτη συνταγή.
  4. Γεμίζουμε περίπου μέχρι την μέση κάθε μια θήκη για σοκολατάκια με το σοκολατένιο μας μείγμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. (Αν οι θήκες μας είναι μικρές δεν είναι απαραίτητο.)
  6. Βουτάμε έναν ένα τα φουντούκια μέσα στην μερέντα, έτσι ώστε κάθε φουντούκι να επικαλυφτεί από μια μέτρια στρώση μερέντας. Καθένα από τα φουντούκια τα βάζουμε στις θήκες πάνω από την σοκολάτα.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα τις θήκες και αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν καλά. (το λιγότερο 1 – 1, 5 ώρα)
  8. Βγάζουμε τα έτοιμα σοκολατάκια από τις θήκες.

Λίγα μυστικά ακόμα: 
  • Αν δεν έχουμε θήκες για σοκολατάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγοκύστες, ιδανικά από σιλικόνη.
  • Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, μπορούμε, αφού κρυώσουν τα σοκολατάκια, να τα βουτήξουμε ένα ένα σε χλιαρή σοκολάτα και εν συνεχεία να τα γαρνίρουμε με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, τριμμένο φουντούκι ή ότι άλλο θέλουμε.
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά αγαπημένα σοκολατάκια! Και οι δυο συνταγές σου φαίνονται υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχα είναι, θα πάρω 3! Φιλάκια πολλά, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή