Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νηστίσιμα σοκολατένια βραχάκια με δημητριακά


 

Όπως σας είχα υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτηση μου, η επόμενη θα σας παρουσίαζε τα γλυκάκια που έφτιαξα για να προσφέρει ο άντρας μου, για τα γενέθλια του (την προηγούμενη εβδομάδα) στους συναδέλφους του στην δουλειά. Επηρεασμένη από την τούρτα που έφτιαξα, αποφάσισα να φτιάξω σοκολατένια βραχάκια με δημητριακά ή αν τα έκανα πιο μικρά θα μπορούσα να τα αποκαλέσω και σοκολατάκια!!! 

Υλικά: 
200 γρ. δημητριακά ολικής αλέσεως (Προσοχή! Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη την τούρτα σας, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα συστατικά των δημητριακών στην συσκευασία, ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι νηστίσιμα) 
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα δημητριακά μας και τα σπάμε ελαφρώς με το χέρι. 
  2. Παίρνουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει η σοκολάτα μας, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  3. Αφού η σοκολάτα μας έχει κρυώσει, προσθέτουμε σταδιακά σε αυτήν τα δημητριακά και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε όλα τα δημητριακά να γίνουν σοκολατένια. 
  4. Παίρνουμε ένα εργαλείο παγωτού ή ένα κουτάλι και φορμάρουμε για να σχηματιστούν τα βραχάκια μας και τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. 
  5. Έπειτα τα τοποθετούμε σε χαρτάκια.
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Πολύ εύκολα και νόστιμα! Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα φαντάζομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, διαφορετικά είδη δημητριακών, λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα. Φαντασία να έχουμε!!! Φιλάκια Ερμιόνη!!!

      Διαγραφή
  2. Ωραία ιδέα! Και εύκολα και νοστιμότατα! Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή