Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Muffins με φέτα, κολοκυθάκι και πιπεριά


Περιγραφή:
Πριν τέσσερεις ημέρες επιστρέψαμε και εμείς από τις διακοπές μας. Είχαμε σαν βάση το χωριό του πατέρα μου και τριγυρνούσαμε όλη την ημέρα σε μέρη της Πελοποννήσου.  Υπάρχουν μικροί παράδεισοι σε όλη την Ελλάδα, εγώ φέτος θεωρώ ότι ανακάλυψα έναν από αυτούς, θα σας τον αποκαλύψω σε επόμενη ανάρτησή μου, με πλήρες φωτογραφικό υλικό.

Εκεί στο χωριό εκτός από ντομάτες και αγγούρια απολαύσαμε και κολοκυθάκια από τον κήπο μας και τον κήπο ενός ξαδέλφου μου. Έχοντας λοιπόν αρκετά κολοκυθάκια, αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα αλμυρά  muffins, όχι μόνο μια φορά, αλλά το έφτιαξα και σαν αλμυρό κέικ. Και οι δυο εκδοχές ήταν επιτυχείς και μας άρεσε πολύ η γεύση τους.  Κατά την γνώμη μου η πιο υγιεινή εκδοχή αλμυρού κέικ, χωρίς αλλαντικά, αλλά με φέτα, κολοκυθάκι, πιπεριά (από αυτές που έχω δοκιμάσει). Την συνταγή αυτήν την είχα δοκιμάσει σε μια φίλη μου και επειδή μου άρεσε πολύ, δεν το πολυσκέφτηκα, της την ζήτησα και σας την παραδίδω.

Υλικά (12-15 κομμάτια):
2 αυγά
1 κολοκυθάκι (280 γρ. περίπου)
1 μικρή πιπεριά πράσινη
½ ποτήρι του νερού ή ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο  
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
200γρ. φέτα
2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:
  1. Στον τρίφτη τρίβουμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά. Εναλλακτικά, την πιπεριά μπορούμε να τις κόψουμε μικρά κυβάκια με το μαχαίρι ή να την βάλουμε στο μούλτι.
  2. Με ένα πιρούνι λιώνουμε την φέτα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή με τον αυγοδάρτη τα αυγά.
  5. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το κολοκύθι, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μας.
  6. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα, το αλεύρι, το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  7. Παίρνουμε μια φόρμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή muffins ή cup cakes και τοποθετούμε χαρτάκια ή αν δεν έχουμε χαρτάκια λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες και τοποθετούμε το μείγμα μας.(Εικόνα 1) Λόγω του baking powder θα φουσκώσουν ελαφρώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε το μείγμα μας σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, για να φτιάξουμε αλμυρό κέικ. (Εικόνα 2)
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, σε πάνω- κάτω αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά περίπου για τα μικρά muffins ή εναλλακτικά γύρω στα 50 λεπτά για το κέικ. Με μια οδοντογλυφίδα και βάσει του χρώματος που έχει πάρει καταλαβαίνουμε ποτέ είναι έτοιμο.
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια:

  1. καλώς ορίσατε Ελενάκι μου!
    τωρα τελευταία άρχισα κι εγώ να πειραματίζομαι με τα αλμυρά μάφινς και τα συγκεκριμένα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα!!!
    Υ.Γ. θελω κι εγώ να γυρίσω την Πελοπόννησο κάποια στιγμή!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Πέλα. Τα αλμυρά muffins ή κέικ είναι πολύ καλή λύση για κολατσιό στην δουλειά ή στο σχολείο, για ένα ταξίδι, για να κεράσεις φίλους, για πάρτι. Ειδικά αυτό εμένα μου άρεσε πάρα πολύ γιατί εκτός από νόστιμο, έχει υπέροχα υλικά (αρκεί να σου αρέσει το κολοκύθι). Όσον αφορά για να γυρίσεις την Πελοπόννησο σου το εύχομαι. Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Kαλώς ορίσατε!
    Μ αρέσουν πολύ τα αλμυρά κείκ..θα δοκιμάσω όμως και τη δική σου συνταγή μιας και εμείς έχουμε άφθονα κολοκύθια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Χρυσούλα. Να τα δοκιμάσεις και να μου γράψεις εντυπώσεις. Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Γεια σου γλυκιά μου Έλενα, τι ωραία και καλοψημένα που είναι. Αυτή είναι μια τέλεια λύση και για σνακ των παιδιών για το σχολείο. Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Eri είναι καταπληκτικό σνακ για το σχολείο, για την δουλειά και όχι μόνο. Ήδη απαντώντας το σχόλιο της Πέλας παραπάνω έχω γράψει ιδέες όπου η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη και μας βγάζει από την δύσκολη θέση να αναρωτιόμαστε τι να μαγειρέψουμε….. Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Ελενάκι τι ωραία λιχουδιά!!! Βουτάω 5-6 και φεύγω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και από μένα!!!!!είχα πολλούς μήνες να μπω να δω τι καλά μας μαγειρεύετε.......μόνο στο fb έμπαινα....δύσκολο καλοκαίρι...αλλά τελικά όλα καλαάααα επανήλθα εδω και μία εβδομάδα....καλά μαγειρέματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τόνια, μας έλειψες . ‘Ηδη έχω δει τις συνταγές που έχεις ανεβάσει και περιμένουμε και άλλες. Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή