Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νηστίσιμα cookies


Περιγραφή:
Μια συνταγή για νηστίσιμα cookies πολύ εύκολη στην παρασκευή και πολύ νόστιμη. Παρακάτω παρουσιάζονται 4 ειδών cookies βασισμένα στην ίδια συνταγή, η οποία έχει υποστεί μικρές παραλλαγές: cookies με κομματάκια σοκολάτας,  cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο, σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας, σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο.

Α. Υλικά για τα σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας: (για 55 μπισκότα περίπου)
1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/4 του φλιτζανιού κακάο
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Β. Υλικά για τα cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο: (για 35 μπισκότα περίπου)
1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
100 γρ. αμύγδαλα ψίχα λευκά

Γ. Υλικά για τα cookies με κομματάκια σοκολάτας: (για 35 μπισκότα περίπου)
1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Δ. Υλικά για τα σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλο: (για 55 μπισκότα περίπου)
1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/4 του φλιτζανιού κακάο
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
100 γρ. αμύγδαλα ψίχα λευκά

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
  4. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Αλέθουμε στο μούλτι  τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε με το χέρι.
  7. Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Σχηματίζουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
  8. Τα μπισκότα τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε αντί για σταγόνες σοκολάτας να βάλουμε τρούφα σοκολάτας ή αντί για σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Επίσης, αντί για την βανίλια μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε καρύδια αντί για αμύγδαλα ή κάποιο λικέρ αντί για κονιάκ. Τέλος, αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.
Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΑ!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ...ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!!!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΑΤΟΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΕΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα πολυ ωραια συνταγη ,απλη, γρηγορη και βγαινουν πεντανοστιμα!!εγω εβαλα αντι για κονιακ λικερ φουντουκιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμμ,πεντανοστιμα!Οποιος δοκιμασει δεν 8α αφησει ουτε ενα ψιχουλο...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή