Περιγραφή:
Μια συνταγή για 4 άτομα.
Υλικά:
600 γρ. κιμά φρέσκο
1 κρεμμύδι
4 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι
νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε αρκετά καλά τον κιμά και τον πλάθουμε για να αποκτήσει μακρόστενο σχήμα.
- Στην γάστρα, ρίχνουμε την 1 κουταλιά της σούπας λάδι και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της.
- Στην συνέχεια, βάζουμε τον κιμά στην γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει και τους έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Μετά περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ενός λεμονιού, στο οποίο έχουμε προσθέσει την 1 κουταλιά της σούπας λάδι και την μουστάρδα και το έχουμε ανακατέψει καλά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 1 και μίση ώρα περίπου. Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι της γάστρας ώστε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!Ωραία και λαχταριστή η φωτογραφία του φαγητού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την πρόσκληση σ αυτή την λιγουρευτή σελίδα! Καλή μας ορεξη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινα και Χαρά σας ευχαριστω πολύ για τα σχόλια σας !
ΑπάντησηΔιαγραφή