Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τούρτα με κρέμα σοκολάτας και μπισκότα oreo

 
Περιγραφή:
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πολύ νόστιμη τούρτα, πολύ ανάλαφρη και δροσιστική, της οποίας η κρέμα θα φέρει παιδικές αναμνήσεις σε πολλούς. Είναι μια πολύ πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα  σας ενθουσιάσει. Την είχα δοκιμάσει σε ένα φιλικό σπίτι τον Δεκέμβρη και μου άρεσε πάρα πολύ, η κοπέλα που την είχε φτιάξει μου περιέγραψε τα υλικά και ψάχνοντας στο διαδίκτυο (εφόσον ήξερα ότι από εκεί βρήκε την συνταγή) την βρήκα και την έφτιαξα για τα γενέθλια την αδερφούλας μου που είναι σε λίγες ημέρες, αλλά καθώς θα λείπει το τριήμερο, έσβησε τα κεράκια εχθές. Χρόνια πολλά Φανούλα να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη!!! Δεν επεκτείνομαι άλλο, καθώς θα ήθελα να σας παρουσιάσω την  συνταγή. (Αν θέλετε την πρωτότυπη συνταγή, πατήστε εδώ.)
 
Υλικά:
462 γρ. μπισκότα τύπου Oreo, κλασικά (3πακέτα των 154 γρ.)
150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
130 γρ. κορν φλάουρ
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
150 γρ. ζάχαρη
 
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 350 γρ. από τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ., προσπαθώντας να τα στρώσουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη και συμπαγή βάση.
  2. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το 1/3 από το γάλα και με το σύρμα διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε αυτήν προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουρ.
  6. Έπειτα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας.
  7. Όταν αρχίζει να κοχλάζει και έχει πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα σε αυτήν την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα μας. Καλό θα ήταν να ανακατέψουμε  και με μια μαριζ σε αυτό το σημείο, έτσι ώστε όλη η κρέμα ακόμα και αυτή που είναι στα τοιχώματα την κατσαρόλας, να ανακατευτεί με την σοκολάτα.
  8. Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στην φόρμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη (προσοχή να εφάπτεται η μεμβράνη με την κρέμα για την αποφυγή δημιουργίας κρούστας) και αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει.
  9. Αφού κρυώσει ελαφρώς, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 2 ώρες). Πριν την κόψουμε την γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα έχουμε θρυμματίσει σε σκόνη μέσα στο μούλτι και την ξεφορμάρουμε.
 
Λίγα μυστικά ακόμα:
  • Η τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4 ημέρες περίπου.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε την ίδια συνταγή να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ατομικά μπολάκια, με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας.
  • Επίσης, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μπισκότα, αντί για τα oreo.

Σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Ντυθείτε μασκαράδες, ξεφαντώστε, χορέψτε, ξεχάστε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και διασκεδάστε όσο μπορείτε !!! Απολαύστε τις λιχουδιές του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας και μην αμελήσετε να πετάξτε χαρταετό, εμείς έχουμε έναν τρίχρονο ζουζούνο που το περιμένει πως και πως!!!! Καλά να περνάτε!!!!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. όταν βλέπω γρήγορη, εύκολη και μπισκότα oreo δε γίνεται να μη "τσιμπήσω"!! πολύ ωραία φαίνεται Ελένη μου, θα τη δοκιμάσω!
    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμη να χαλασω την διαιτα ειμαι.... Να 'ξερες τι μου κανες τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή