Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Τούρτα παγωτό με μπισκότα oreo

Μπήκαμε και επισήμως στο καλοκαίρι και τι πιο νόστιμο, πιο απολαυστικό, πιο δροσιστικό από το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιρού, το παγωτό. Αν και για μένα παραμένει αγαπημένο όλες τις εποχές του χρόνου!!!  Είναι από τα γλυκίσματα που αν άφηνα τον εαυτό μου ελεύθερο, θα μπορούσα να καταναλώσω τεράστιες ποσότητες, συγκεκριμένα, θα μπορούσα να ζήσω μόνο με παγωτό. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο θα είχε επώδυνα αποτελέσματα στην υγεία και στη σιλουέτα μου και επομένως και στην ψυχολογία μου, μου βάζω φρένο και όρια. 

Συγκεκριμένα, σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, ελαφρώς παραλλαγμένη. Είναι μια τούρτα παγωτό πεντανόστιμη και πανεύκολη, που για να φτιάξουμε το παγωτό δεν χρειαζόμαστε καθόλου παγωτομηχανή. Βέβαια για όποιον-α θέλει μπορεί να φτιάξει μόνο το παγωτό…..

Υλικά για την βάση:
2 ½ συσκευασίες των 154 γρ. (408 γρ. περίπου)  μπισκότα κακάο με γέμιση κρέμα με άρωμα βανίλιας (Οreo με κρέμα βανίλιας)
6 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη (190 γρ. περίπου)

Υλικά για το παγωτό:
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ morfat creamy (250 γρ. – καλά παγωμένη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ. - καλά παγωμένο)
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες (410 γρ. - καλά παγωμένο)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 συσκευασίες των 154 γρ. μπισκότα κακάο με γέμιση κρέμα με άρωμα βανίλιας (Οreo με κρέμα βανίλιας)

Υλικά για την συναρμολόγηση – διακόσμηση:
1 συσκευασία των 154 γρ. μπισκότα κακάο με γέμιση κρέμα με άρωμα βανίλιας (Οreo με κρέμα βανίλιας)
λίγη μερέντα

Εκτέλεση: 
  1. Για να φτιάξουμε την βάση λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. 
  3. Στα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ξανά, κάνα δυο φόρες, μέχρι να κρυώσει καλά.
  4. Για να φτιάξουμε το παγωτό, χτυπάμε την καλά παγωμένη φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. 
  5. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας στο μίξερ για άλλα 5 λεπτά. 
  6. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας στο μίξερ για άλλα 5 λεπτά. 
  7. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα τοποθετούμε στο μείγμα μας μαζί με το κονιάκ  και ανακατεύουμε καλά με μία μαριζ ή μια κουτάλα, ώστε τα μπισκότα να πάνε παντού στο μείγμα του παγωτού. 
  8. Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα, στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού το μείγμα της βάσης, στην βάση μιας φόρμας δαχτυλίδι (τσέρκι). 
  9. Έπειτα χωρίζουμε στην μέση τα μπισκότα που θα τοποθετήσουμε περιμετρικά της τούρτας και τα κολλάμε στην βάση βάζοντας ελάχιστη μερέντα. 
  10. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για μια νύχτα. 
  11. Όταν έχει παγώσει το παγωτό μπορούμε να βάλουμε στο κέντρο της τούρτας θρυμματισμένα μπισκότα για διακόσμηση. 
  12. Για να την ξεφορμάρουμε, ένα πολύ καλό κόλπο είναι να ζεστάνουμε το τσέρκι με ένα σεσουάρ για τα μαλλιά. Πριν την σερβίρουμε και την κόψουμε την αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει.