Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Τούρτα μωσαϊκό - μερέντα


Περιγραφή:
Μετά από πάρα πάρα πολύ καιρό, επέστρεψα με νέα ανάρτηση. Όλον αυτόν τον καιρό μπαίνω στο blog, παρακολουθώ τα αγαπημένα μου blog, έχω φτιάξει συνταγές που θέλω να σας παρουσιάσω, αλλά δεν παίρνω την απόφαση να γράψω. Γενικά, δεν γράφω…

Με έχει πιάσει η μανία που θέλω να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, το σκέφτομαι πολύ, περνούν πολλές ιδέες από το μυαλό μου, αλλά δεν έχω βρει κάτι πολύ πολύ συναρπαστικό που να πω με την μια αυτό θέλω, αυτό θα κάνω. Δεν ξέρω αν και άλλες τοξοτίνες, διακατέχεστε ή γνωρίζετε ότι διακατέχονται κατά καιρούς από την επιθυμία να ασχοληθείτε ή να ασχοληθούν με κάτι καινούριο, να αποκτήσετε ή να αποκτήσουν νέες γνώσεις. Εγώ κατά καιρούς το παθαίνω.  Αν έχετε προτάσεις για δημιουργικές απασχολήσεις, πείτε μου, ίσως έχετε κατά νου κάτι που δεν μου έχει περάσει από το μυαλό...

Επίσης, ξεκινήσαμε την διαδικασία "γιογιό" με τον μικρό μου και πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να τον ρωτάω αν θέλει .... (καταλαβαίνετε τι) Μπορείτε να μου πείτε γιατί ξεμυαλίζονται όταν παίζουν ή όταν ασχολούνται με κάτι ενδιαφέρον για αυτά και ενώ τα ρωτάς και σου απαντούν αρνητικά, λίγα λεπτά μετά πλημμυρίζει ο τόπος;

Και τώρα στο θέμα μας. Την τούρτα αυτήν την είχα φτιάξει μέσα Μαρτίου και την παρουσιάζω σήμερα. Είναι πολύ πολύ εύκολη συνταγή, σίγουρη επιτυχία και πεντανόστιμη. Συνδυασμός που σκοτώνει για όποιον λατρεύει το μωσαϊκό και την μερέντα. Η μικρή μου αδερφή και νονά του ζουζουνιού μου είχε τα γενέθλια της τον Μάρτιο. Στην ερώτηση μου τι τούρτα να της φτιάξω, μου απαντούσε δεν θέλω τούρτα, θέλω να μου φτιάξεις το μωσαϊκό σου που μου αρέσει πολύ. Ακολούθησα και εγώ την θέλησή της και έφτιαξα το μωσαϊκό σαν βασικό μέρος της τούρτας και το διακόσμησα με μερέντα, πουράκια Caprice και φουντούκια που και αυτά της αρέσουν πολύ. 

Υλικά:
υλικά για μία δόση μωσαϊκό
250 γρ. μερέντα
1 μεγάλο πακέτο πουράκια Caprice
μια χούφτα φουντούκια

Περιγραφή:
  1. Φτιάχνουμε το μωσαϊκό από την προηγούμενη ημέρα. το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη ημέρα, αφαιρούμε το τσέρκι, τοποθετούμε αρκετή μερέντα στο πάνω μέρος της τούρτας και αλείφουμε με μερέντα τα πλαϊνά της τοιχώματα, όπου τοποθετούμε πουράκια, τα οποία προηγουμένως τα έχουμε κόψει στην μέση.
  3. Στο κέντρο της τούρτας τοποθετούμε 2-3 ολόκληρα πουράκια και μια χούφτα φουντούκια και έπειτα περιχύνουμε με λίγη μερέντα. 

Όλον αυτό τον καιρό που απουσίαζα από το ενεργό  blogging, η blogοφίλη μου ELLIExirium μου είχε δώσει δύο βραβεία, το "Cherry on top award: for beautiful blogs with that little bit extra!", το οποίο το έχω λάβει ξανά και το "Shiny Blog award!", για τα οποία την ευχαριστώ πολύ, αν και καθυστερημένα. Η ELLIExirium διαθετει το blog "ELLIExirium", με χειροποίητες δημιουργίες που συναρπάζουν.  Με την σειρά μου το χαρίζω σε όλους-ες σας. 


Όπως είθισται πρέπει να απαντήσω στις ακόλουθες ερωτήσεις, για το "Shiny Blog award":

1) Αγαπημένο τοπίο/εικόνα/θέα;
Η θάλασσα είτε καταγάλανη όπως είναι το καλοκαίρι, είτε γκρίζα όπως είναι τον χειμώνα, με ξετρελαίνει, με ηρεμεί, με γαληνεύει....

2) Αγαπημένο ποτό του χειμώνα και του καλοκαιριού;
Σπιτική λεμονάδα.

3) Αγαπημένο χρώμα;
Το κόκκινο, πάντα.

4) Αγαπημένη μυρωδιά;
Η μυρωδιά του λεμονιού.

5) Βόλτα/ταξιδάκι με: αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο, πόδια, αεροπλάνο, τρένο.....διαλέξτε εσείς ποιο είναι το ιδανικό μέσον.
Βόλτα  ή ταξίδι να είναι και με όποιο μέσον και να είναι!!!  Ιδανική βόλτα, η βόλτα με τα πόδια στην εξοχή, όχι στην τσιμεντούπολη.... Ιδανικό ταξίδι, ταξίδι με το αυτοκίνητο, γιατί έχεις την ελευθερία να σταματήσεις όπου θέλεις για να θαυμάσεις όποιο τοπίο σε εντυπωσίασε στην διαδρομή.


Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!