Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ρολό κιμά light


Περιγραφή:
Μια συνταγή για 4 άτομα.

Υλικά:
600 γρ. κιμά φρέσκο
1 κρεμμύδι
4 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι
νερό

Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
  2. Ζυμώνουμε αρκετά καλά τον κιμά και τον πλάθουμε για να αποκτήσει μακρόστενο σχήμα.
  3. Στην γάστρα, ρίχνουμε την 1 κουταλιά της σούπας λάδι και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της. 
  4. Στην συνέχεια, βάζουμε τον κιμά στην γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει και τους έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  5. Μετά περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ενός λεμονιού, στο οποίο έχουμε προσθέσει την 1 κουταλιά της σούπας λάδι και την μουστάρδα και το έχουμε ανακατέψει καλά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο νερό.
  6. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 1 και μίση ώρα περίπου. Λίγο πριν κλείσουμε τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι της γάστρας ώστε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορούμε να προσθέσουμε 2 αυγά βραστά όταν πλάθουμε το κιμά για να αποκτήσει σχήμα.